Men In Black: International | Προβλήματα στα παρασκήνια οδήγησαν στην εμπορική αποτυχία

Μεταξύ του σκηνοθέτη και του παραγωγού της ταινίας
18 Ιουνίου 2019 17:12
Men In Black: International | Προβλήματα στα παρασκήνια οδήγησαν στην εμπορική αποτυχία

Φαίνεται πως το κακό εμπορικό ντεμπούτο της νέας Men In Black ταινίας δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός πως δεν άρεσε στο κοινό αλλά και στο ότι υπάρχει καυτό παρασκήνιο. Τα $30 εκ. που απέφερε στις ΗΠΑ μέσα στις πρώτες μέρες προβολών του, άλλωστε, είναι τα χαμηλότερα όλου του franchise.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του THR αποκαλύπτεται ότι ένας από τους λόγους που το Men In Black: International κυκλοφόρησε όπως κυκλοφόρησε είναι επειδή υπήρχαν τσακωμοί και έντονες διαφωνίες μεταξύ του σκηνοθέτη της ταινίας, F. Gary Gray και του παραγωγού Walter Parkes. 

Οι δυο τους είχαν αντίθετες απόψεις για το όραμα της ταινίας, με τον Parkes μάλιστα να επιβλέπει αρκετά από τα rewrites που έγιναν στο αρχικό καλοδεχούμενο draft του σεναρίου, το οποίο ωστόσο είχε αρκετά κοινωνικοπολιτικά στοιχεία -όπως το θέμα της μετανάστευσης- με αποτέλεσμα να αλλαχτούν οι κακοί της ταινίας. Αυτό μάλιστα έγινε αφότου υπέγραψε το πρωταγωνιστικό cast και ο σκηνοθέτης. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δίνεται νέο υλικό και σελίδες σεναρίου στους Chris Hemsworth και Tessa Thompson καθημερινά, κάτι που προκάλεσε σύγχυση σε σημείο που αναγκάστηκαν να προσλάβουν δικούς τους σεναριογράφους για να βελτιώσουν τους διαλόγους τους. 

Οι αψιμαχίες των Gray και Parkes συνεχίστηκαν και στο καλλιτεχνικό κομμάτι της ταινίας, όπως τη φωτογραφία και το color-correction, κάτι το οποίο ώθησε τον σκηνοθέτη κοντά στο να παραιτηθεί. Το στούντιο είχε δοκιμάσει αρκετές βερσιόν της ταινίας και εν τέλει αυτή που βγήκε στις αίθουσες ήταν του Parkes. 

To Men In Black: International προβάλλεται ήδη στους κινηματογράφους.