Το Avengers: Endgame ξεπέρασε το Avatar στο αμερικάνικο box office

Μια ανάσα πριν σπάσει και το ρεκόρ όλων των εποχών
20 Μαΐου 2019 11:15
Το Avengers: Endgame ξεπέρασε το Avatar στο αμερικάνικο box office

Δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο πέρα από το ότι έχει διαλύσει όλα τα ρεκόρ -πριν μερικών ακόμη- το Avengers: Endgame. Ο τυφώνας της Marvel Studios διέλυσε τα ταμεία και πλέον κατάφερε να προσθέσει ένα ακόμη ρεκόρ στο... Infinity Gauntlet του. Σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία του Box Office Mojo, η ταινία των αδερφών Russo έφτασε τα $770.8 εκατομμύρια δολάρια στο box office των ΗΠΑ. 

Επομένως κατάφερε να ξεπεράσει το Avatar ($760.5 εκ.) και μένει πλέον το Star Wars: The Force Awakens στην πρώτη θέση του αμερικάνικου box office με $936.6 εκατομμύρια. 

Ωστόσο, το μεγάλο ρεκόρ και αυτό που εδώ και καιρό οι αναλυτές λένε ότι μπορεί να σπάσει, είναι αυτό της εμπορικότερης ταινίας όλων των εποχών παγκοσμίως. Το Avatar του James Cameron κρατάει από το 2009 τα σκήπτρα με $2.78 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το "Endgame" βρίσκεται πλέον κυριολεκτικά μια ανάσα πίσω του, με $2.61 δισεκατομμύρια -την ώρα γραφής του παρόντος άρθρου- και μετά από τέσσερις εβδομάδες στις αίθουσες.

Πριν δύο βδομάδες το επικό φινάλε του MCU κατάφερε και βύθισε τον Τιτανικό στην 3η θέση. Λέτε να κάνει το ίδιο και με το "απόρθητο" Avatar;