SAW: Το reboot του franchise τρόμου είναι γεγονός και έρχεται σύντομα

Το ποιος θα το αναλάβει όμως αποτελεί τη μεγάλη έκπληξη
16 Μαΐου 2019 20:51
SAW: Το reboot του franchise τρόμου είναι γεγονός και έρχεται σύντομα

Η Lionsgate και η Twisted Pictures ανακοίνωσαν πως ετοιμάζουν την επιστροφή των SAW μετά το spinoff φιλμ, Jigsaw, το οποίο δεν αγαπήθηκε κιόλας ιδιαίτερα από το κοινό. Η αναπάντεχη ανακοίνωση κάνει λόγο πως η νέα Saw ταινία θα αποτελεί reboot και μια ολόφρεσκια, μοντέρνα μεταφορά της αρχικής ιδέας, ενώ ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2020.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί την πραγματική έκπληξη της είδησης είναι πως το reboot του Saw ανέλαβε ο κωμικός Chris Rock, που θα σκηνοθετήσει το επόμενο ανανεωμένο κεφάλαιο του franchise. 

O επικεφαλής της Lionsgate, Joe Drake, δήλωσε για αυτή την συνεργασία του διάσημου κωμικού για την κινηματογραφική επαναφορά του SAW:

Όταν ο Chris Rock ήρθε σε εμάς και μας περιέγραψε με ανατριχιαστική λεπτομέρεια το φανταστικό όραμά του, που επαναπροσδιορίζει τον κόσμο του περίφημου κατά συρροή δολοφόνου Jigsaw, είπαμε πως ήμαστε "μέσα". 

Τα μόνα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν για το επερχόμενο φιλμ αναφέρουν πως θα είναι όσο "mind-bending" και έντονα ήταν και τα προηγούμενα Saw. Μάλιστα, η ιδέα που συνέλαβε ο Chris Rock χειρίζεται με αξιοπρέπεια το αυθεντικό υλικό, ενώ αναζωογονεί το franchise με το πνεύμα του, το πάθος του και το δημιουργικό του όραμα.  

Πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες και εμβληματικές σειρές ταινιών τρόμου στην ιστορία του σινεμά, η οποία σόκαρε το κοινό όταν συστήθηκε σε αυτό το μακρινό 2004. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αυτό το φρέσκο όραμα του Rock στο franchise, ο οποίος μεταβαίνει από την κωμωδία στον τρόμο. Παρόμοια μετάβαση έκανε ο Jordan Peele ο οποίος σημείωσε τεράστια επιτυχία, σκηνοθετόντας το βραβευμένο με Όσκαρ Get Out,  καθιστόντας τον ένα από τα πιο καυτά ονόματα του Χόλιγουντ. 

Το νέο SAW (Σε Βλέπω) θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2020, όπως ανακοίνωσε η Lionsgate. 

Tags: