The Matrix 4: Τι συμβαίνει τελικά με το πολυπόθητο sequel

Οι τελευταίες εξελίξεις ήθελαν τις Wachowski στο τιμόνι
11 Μαΐου 2019 19:59
The Matrix 4: Τι συμβαίνει τελικά με το πολυπόθητο sequel

Τα τελευταία δύο χρόνια φήμες ξεσπούν δεξιά και αριστερά για την επιστροφή του The Matrix είτε ως reboot είτε με κάποιο sequel. Πριν μερικούς μήνες είχε ακουστεί ότι η Warner Bros. ετοιμάζει ένα κινηματογραφικό reboot του franchise που θα εστιάζει σε άλλους χαρακτήρες. Από την πλευρά του ο Keanu Reeves έχει δηλώσει πώς είναι "ψημένος" για να επιστρέψει ως Neo αλλά υπό έναν όρο

Φωτιές έβαλε πριν μερικά 24ωρα οι δηλώσεις του Chad Stahelski, σκηνοθέτη του John Wick 3, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Yahoo Movies UK έκανε δηλώσεις σχετικά με το Matrix 4 και στο ενδεχόμενο του sequel: 

Είμαι σουπερ ευχαριστημένος που οι Wachowskis δεν κάνουν απλά ένα Matrix αλλά επεκτείνουν όλα αυτά που αγαπήσαμε. Και αν είναι έστω κοντά στο επίπεδο αυτών που έκαναν, δεν θα χρειαζόταν κάτι παραπάνω από ένα τηλεφώνημα για να τους πω "Μήπως θέλετε κάποιον κασκαντέρ" και λογικά θα πήγαινα εκεί για να χτυπηθώ από κάποιο αυτοκίνητο. 

Το Yahoo συνέχισε και ρώτησε τον Stahelski εάν οι Wachowskis σκηνοθετούν το νέο Matrix: 

Δεν είμαι σίγουρος και για τις δύο. Δεν είμαι σίγουρος εάν η Lana είναι μέσα. 

Υahoo: Αλλά συμμετέχουν στο project;

Ναι και εάν ήθελαν τη βοήθεια μου μετά χαράς θα άφηνα ό,τι είχα καταπιαστεί και θα τις βοηθούσα. 

Προφανώς στο άκουσμα αυτών των δηλώσεων ξέσπασαν τα ρεπορτάζ που ανέφεραν ότι οι Wachowskis συμμετέχουν και αναπτύσσουν το The Matrix 4. Εντούτοις προς απογοήτευση των fans της σειράς το νόημα των δηλώσεων του παρερμηνεύτηκε και ένας εκπρόσωπος του σκηνοθέτη του John Wick 3, δήλωσε στο /Film ότι το ρεπορτάζ ήταν ανακριβές

Χαρακτηριστικά είπε πως τα σχόλια του Stahelski ερμηνεύτηκαν εκτός πλαισίου και απαντούσαν σε ένα υποθετικό σενάριο με τις Wachowskis στο τιμόνι και δεν επιβεβαιώσε εάν όντως συμμετέχουν στη νέα ταινία. 

Τελικά, τι συμβαίνει; Η αλήθεια μάλλον βρίσκεται κάπου στη μέση αυτών των δηλώσεων. Ίσως ο Stahelski πάνω στον ενθουσιασμό του να είπε κάτι που δεν έπρεπε να πει και αποκάλυψε το ότι υπάρχει ένα Matrix 4. Έτσι, χρειάστηκε να επέμβει ο εκπρόσωπός του με σκοπό να διαψεύσει τα όσα ειπώθηκαν κατά λάθος. Τώρα το εάν ή όχι εμπλέκονται και οι δημιουργοί του, δηλαδή οι Lana και Lilly Wachowski αυτό είναι κάτι που παραμένει στον αέρα.

Καταλήγουμε όμως ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και το ότι ακούστηκε ξανά το "Matrix 4" σημαίνει πώς δεν είναι απίθανο τα γρανάζια του franchise να κινούνται και να ετοιμάζονται να επιστρέψουν.