Avengers: Endgame | Μάθαμε πώς προήρθε η αγαπημένη ατάκα "I love you 3000"

Μια πραγματική ιστορία του Robert Downey Jr. που μπήκε στην ταινία
05 Μαΐου 2019 14:09
Avengers: Endgame | Μάθαμε πώς προήρθε η αγαπημένη ατάκα "I love you 3000"

Όσο το Avengers: Endgame σαρώνει τα ταμεία και σπάει τα εισπρακτικά ρεκόρ όλων των εποχών για πλάκα, υπάρχουν πτυχές της ταινίας που αποκαλύπτονται όσο περνάει ο καιρός. Μια από αυτές είναι η ατάκα που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη και ειπώθηκε εκατοντάδες χιλιάδες φορές στα κοινωνικά δίκτυα, αφού δεν αποτελεί κιόλας κάποιο spoiler για την πλοκή του φιλμ. 

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS

Φυσικά αναφερόμαστε στo "I Love you 3000". Η πλοκή της ταινίας των αδερφών Russo μας πηγαίνει πέντε χρόνια μετά τα γεγονότα του Infinity War δείχνοντας πραγματικά πώς οι Avengers συνέχισαν τη ζωή τους μετά από αυτή την οδυνηρή ήττα. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ήρωες, για τον Tony Stark αυτό αποτέλεσε ένα νέο ξεκίνημα και μια ονειρεμένη ζωή με τη γυναίκα της καρδιάς του, Pepper Potts, και την μικρή του κόρη Morgan Stark -όνομα που είχαν αποφασίσει ότι θα δώσουν στην αρχή του Infinity War. 

Σε μια τρυφερή στιγμή όπου ο μπαμπάς Stark βάζει για ύπνο την κόρη του της λέει "Σε αγαπάω πάρα πολύ" και με την κόρη του να του απαντάει: "Σε αγαπάω 3000"

Οι σεναριογράφοι του Endgame, Christopher Marcus και Stephen McFeely, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου του Business Insider αποκάλυψαν την προέλευση αυτής της θρυλικής πλέον φράσης.

Αρχικά, το σενάριο ήθελε τον Tony Stark να απαντάει "I love you tons. I love you tons" κάτι που ο ίδιος ο Robert Downey Jr. λέει στα δικά του παιδιά στην πραγματικότητα. Κάθε φορά που τους το λέει, όμως, τα παιδιά του απαντούν με το "I love you 3000". Οι σεναριογράφοι προφανώς τους άρεσε και το μετέφεραν στο σενάριο. Έτσι, αυτή η πραγματική ιστορία έγινε συνώνυμη με μια από τις τρυφορότερες στιγμές του Endgame. 

Πλέον, οι fans της Marvel ανά τον κόσμο την χρησιμοποιούν και στην πραγματικότητα τόσο για να εκφράσουν την αγάπη τους για τον χαρακτήρα, αλλά και για τα οικεία πρόσωπά τους.