Έφυγε από τη ζωή ο "Chewbacca" των Star Wars

Θρήνος στην οικογένεια της Lucasfilm
03 Μαΐου 2019 09:00
Έφυγε από τη ζωή ο "Chewbacca" των Star Wars

Δυσάρεστα νέα για τους Star Wars fans ήρθαν από τις ΗΠΑ τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ο ηθοποιός Peter Mayhew, που ενσάρκωσε τον Chewbacca στις ταινίες του Star Wars, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 74 ετών, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του στο σπίτι του στο Texas των ΗΠΑ. 

Την είδηση μετέφερε ο επίσημος λογαριασμός του ηθοποιού στο Twitter, που διαχειρίζεται η οικογένειά του:

Ο Mayhew ενσάρκωσε τον ρόλο του τριχωτού Wookie για πρώτη φορά το 1977 στο Star Wars: A New Hope και έπειτα στα  The Empire Strikes Back (1980), Return of the Jedi(1983), Revenge of the Sith(2005), καθώς και στο The Force Awakens (2015).

Λόγω των σοβαρών κινητικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, στο The Last Jedi παρέδωσε ολοκληρωτικά την σκυτάλη στον Φινλανδό Joonas Suotamo, έχοντας συμβουλευτικό ρόλο πλάι στο νεαρό ηθοποιό. Ο Suotamo, είχε βοηθήσει σε αρκετές σκηνές του Force Awakens αλλά μπήκε στη στολή του Chewie ολοκληρωτικά για το Solo: A Star Wars Story, καθώς και για το επερχόμενο "Star Wars: The Rise of Skywalker". 

Ένας ακόμη ηθοποιός από το αυθεντικό cast του Star Wars, λοιπόν, πεθαίνει βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένεια του σύμπαντος αυτού, μετά και τον ξαφνικό χαμό της Carrie Fisher το 2016.

Tags: