Γιατί το Avengers: Endgame δεν έχει post-credits σκηνή;

Έχει όμως κάτι άλλο...
25 Απριλίου 2019 10:46
Γιατί το Avengers: Endgame δεν έχει post-credits σκηνή;

Όσοι είδατε ήδη από την χθεσινή πρεμιέρα το Avengers: Endgame, καλύτερα να μην κάνετε spoil για τον κόσμο που δεν είδε ακόμα την ταινία. Αν μείνατε μέχρι τα credits περιμένοντας για μια ακόμη post-credits σκηνή, όπως έχει η παράδοση μια δεκαετία τωρα, θα αντιληφθήκατε ότι δεν υπήρχε κάτι παραπάνω.

Και αυτό γιατί το "Endgame" αποτελεί το οριστικό κλείσιμο της ιστορίας που ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια, επομένως δεν υπάρχει κάτι περαιτέρω για να γίνει tease. Όπως είπανε επανειλλημένα οι σκηνοθέτες της ταινίας, Anthony και Joe Russo, αυτή είναι η κορύφωση του MCU. Οπότε, για πρώτη φορά στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel όταν πέφτουν τα credits αποτελεί αυτομάτως και το τέλος. 

Ωστόσο, αν και δεν υπάρχει παραδοσιακή post-credits σκηνή ακούγεται ένας ήχος. Μέσα από διάφορα κοινωνικά δίκτυα και από θεατές που κάθισαν μέχρι το τέλος, αναφέρουν πώς αφού τελειώσουν τα credits, εμφανίζεται το λογότυπο της Marvel και ακούγεται ένα ηχητικό εφέ σαν κάποιος να σφυρηλατεί κάτι μεταλλικό.

Ένας χρήστης στο Reddit, έκανε μια ενδιαφέρουσα υπόθεση πως είναι ο Tony Stark που φτιάχνει την πρώτη του στολή ως Iron Man, όντας αυτός που τα ξεκίνησε όλα. Κάτι τέτοιο ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί και οι ερμηνείες είναι ακόμη ανοιχτές προς συζήτηση. 

Η επιλογή λοιπόν για το εάν θα φύγετε ή θα καθίσετε για να ακούσετε αυτό το "κάτι" είναι δική σας.