Avengers: Endgame | Παραπλανητικά επίτηδες τα πλάνα των trailers

Το παραδέχτηκαν οι σκηνοθέτες, Joe και Anthony Russo
21 Μαρτίου 2019 13:36
Avengers: Endgame | Παραπλανητικά επίτηδες τα πλάνα των trailers

Είναι γνωστό πως η καμπάνια προώθησης και γενικότερα τα trailers του άκρως αναμενόμενου Avengers: Endgame δεν θα κάνουν spoiler την ταινία. Όπως και στο Infinity War, έτσι και στο sequel του, η Marvel Studios το πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα καθώς αποκαλύφθηκε ότι τα trailers χρησιμοποιούν πλάνα που δεν θα περιλαμβάνονται στο τελικό cut της ταινίας.

Συγκεκριμένα, οι σκηνοθέτες της ταινίας, Joe και Anthony Russo σε πρόσφατη συνέντευξή τους στο Empire Magazine παραδέχτηκαν πως τα trailers είναι επίτηδες παραπλανητικά, διότι είναι ύψιστης σημασίας για αυτούς το να κρατήσουν τα spoilers μακριά από τα χέρια του τμήματος μάρκετινγκ.

Το περίφημο πλάνο του Superbowl trailer που λέγεται ότι κάποιος χαρακτήρας έχει αφαιρεθεί ψηφιακά

Ο Joe Russo είπε χαρακτηριστικά:

Το πράγμα που είναι ύψιστης σημασίας για εμάς είναι να διατηρήσουμε την έκπληξη της ιστορίας. Όταν ήμουν παιδί και είδα το The Empire Strikes Back στις 11 το πρωί την ημέρα που άνοιγε η ταινία...με συγκίνησε βαθύτατα επειδή δεν ήξερα τίποτα απολύτως για την πλοκή που θα έβλεπα. Προσπαθούμε να αναπαραστήσουμε αυτή την εμπειρία. 

Από την πλευρά του ο αδερφός του Anthony πρόσθεσε πως το κοινό έχει γίνει τόσο έξυπνο πλέον που βλέπει τα trailers και μπορεί να μαντέψει τι θα γίνει στην ταινία, οπότε τα trailers πρέπει να γίνονται εξυπνότερα και με περισσότερη προσοχή.

Ο Anthony Russo δήλωσε χαρακτηριστικά:

Καταναλώνουμε τόσο πολύ περιεχόμενο πλέον, οπότε στη διάθεσή μας έχουμε πολλά πλάνα που δεν θα είναι στην ταινία και που μπορούμε να τα χειριστούμε μέσω CGI ώστε να πούμε μια ιστορία συγκεκριμένα για τους σκοπούς του trailer και όχι της ταινίας συνολικά. 

Το Avengers: Endgame θα κάνει πρεμιέρα στις 24 Απριλίου, καθώς πρόκειται για νέα ημερομηνία -αρχικά ξέραμε για τις 25/04- που δόθηκε από την εταιρία διανομής, Feelgood Entertainment.