The Professor and the Madman trailer | Οι Mel Gibson & Sean Penn γράφουν ιστορία

Ενώνοντας τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μαζί το Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης
13 Μαρτίου 2019 20:34
The Professor and the Madman trailer | Οι Mel Gibson & Sean Penn γράφουν ιστορία

Κυκλοφόρησε καινούργιο trailer για το βιογραφικό δράμα εποχής The Professor and the Madman, το οποίο βασίζεται στο best-seller μυθιστόρημα The Surgeon of Crowthorne του Simon Winchester, αφηγούμενο μία ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και στα υπαρκτά πρόσωπα του καθηγητή James Murray και του ψυχικά ασθενούς W.C. Minor για την συγγραφή του Λεξικού Oxford της Αγγλικής.

Το εν λόγω λεξικό ξεκίνησε να γράφεται το 1857 και υπήρξε ένα από τα πιο φιλόδοξα και ρηξικέλευθα πονήματα που επιχειρήθηκαν ποτέ. Ο καθηγητής James Murray (Mel Gibson) πήρε την πρωτοβουλία για αυτήν την προσπάθεια επιμελούμενος ένα από τα πιο αξιόλογα λεξικά που βγήκαν ποτέ, γνωρίζοντας παρόλαυτα ότι θα του έπαιρνε σ’ εκείνον και στην ομάδα του πάνω από έναν αιώνα να συγκεντρώσουν όλες τις έννοιες των λέξεων που θα καταγράφονταν. Καθώς προχωρούσε η όλη διαδικασία με διάφορους ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο να διευκολύνουν και οι ίδιοι το έργο αυτό, δίνοντας τις σημασίες για ένα πλήθος όρων, ο καθηγητής Murray, ανακάλυψε ότι από έναν άνδρα εν ονόματι Dr. W.C. Minor (Sean Penn), είχαν συλλέξει παραπάνω από δέκα χιλιάδες λήμματα. Όταν η κοινότητα επέμεινε να τον τιμήσουν για αυτήν του την συμβολή, ήρθαν αντιμέτωποι  με μία συνταρακτική αλήθεια. Το άτομο αυτό ήταν ένας Αμερικανός βετεράνος του Εμφυλίου πολέμου που είχε καταδικαστεί για φόνο και έκτοτε κρατούνταν σε ένα άσυλο για λόγους ψυχιατρικής παρακολούθησης και φροντίδας.

To cast του The Professor and the Madman συναπαρτίζουν οι: Natalie Dormer, Jennifer Ehele, Jeremy Irvine, Eddie Marsan, Ioan Gruffudd, και ο Steve Coogan. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: