Ο Steven Spielberg δεν κινείται εναντίον του Netflix

Διαστρέβλωσαν τα λόγια του
10 Μαρτίου 2019 11:54
Ο Steven Spielberg δεν κινείται εναντίον του Netflix

Ο Steven Spielberg δεν έχει αρνηθεί πως είναι εναντίον της λογικής να μπορούν να κερδίζουν Oscars οι streaming υπηρεσίες, ωστόσο αρνείται πως επιδιώκει ενεργά αυτόν το στόχο. Όπως ανέφερε ο Jeffrey Katzenberg στο Hollywood Reporter, κατά τη διάρκεια συζήτησής του με το διάσημο σκηνοθέτη, ο Spielberg του ξεκαθάρισε πως δεν πιέζει για αυστηρότερες προδιαγραφές στα Oscars και πως δεν προσπαθεί με κανένα τρόπο να αποτρέψει υπηρεσίες όπως το Netflix από το να συμμετέχουν στο θεσμό. Όσο για την αρχική αναφορά του IndieWire, είπε πως απλά άκουσε μια φήμη και όταν έλαβε απάντηση από την Amblin Entertainment του Spielberg, τη διαστρέβλωσε.

Μίλησα με τον Steven χτες. Τον ρώτησα συγκεκριμένα – Δεν έχω κανένα ενδιαφέρον για όλο αυτό πια – μου απάντησε. Σίγουρα δεν είπε τίποτα. Αυτό που έγινε ήταν πως ένας δημοσιογράφος κυνηγούσε μια ιστορία για αυτό και είχε ακούσει μια φήμη για τον Steven. Κάλεσαν έναν εκπρόσωπο για σχόλιο και ειλικρινά το διαστρέβλωσαν. Πρώτον, ο Steven δεν το είπε αυτό και δεύτερον δε θα πάει στην Ακαδημία τον Απρίλιο με κάποιο σχέδιο. Δεν έχει πάρει κάποια θέση και δεν έχει συνταχθεί με κάτι συγκεκριμένο.

Αυτό που έχει πει ο Spielberg το Φεβρουάριο είναι:

Ελπίζω όλοι μας να συνεχίσουμε να πιστεύουμε πως οι μεγαλύτερες προσφορές που μπορούμε να δώσουμε ως δημιουργοί ταινιών, είναι να δώσουμε τη θεατρική εμπειρία της ταινίας στο κοινό. Είμαι έντονος υποστηρικτής πως οι κινηματογράφοι πρέπει να υπάρχουν για πάντα.

Σπόντες προς το Netflix είχε πετάξει και κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου για το Ready Player One το 2018.

Όλο και λιγότεροι δημιουργοί ταινιών θα προσπαθήσουν να βρουν χρηματοδότηση ή να ανταγωνιστούν στο Sundance και πιθανώς να πάρουν μία από αυτές τις ειδικές κατηγορίες για να δώσουν τις ταινίες τους στους κινηματογράφους. Και περισσότεροι από αυτούς θα αφήσουν τις SVOD (streaming video on demand) επιχειρήσεις να χρηματοδοτήσουν τις ταινίες τους, ίσως με την υπόσχεση ενός μικρού παραθύρου μίας εβδομάδας προβολής σε κινηματογράφο για να μπορούν να συμμετέχουν στα βραβεία. Αλλά στην ουσία, άπαξ και δεσμευτείς σε τηλεοπτική μορφή, είσαι μια ταινία για τηλεόραση.