Το Netflix απαντά στο σχόλιο του Steven Spielberg με ένα tweet αγάπης προς το σινεμά

Υπερασπίζεται το δικαίωμα του να συμμετέχει στα Oscars
05 Μαρτίου 2019 12:02
Το Netflix απαντά στο σχόλιο του Steven Spielberg με ένα tweet αγάπης προς το σινεμά

Οι επικριτικές δηλώσεις του Steven Spielberg ενάντια στο Netflix και γενικότερα στις streaming υπηρεσίες, λέγοντας επί της ουσίας ότι οι ταινίες τους δεν έχουν θέση στα βραβεία Oscars προκάλεσαν ποικίλα σχόλια. Την δική του απάντηση έδωσε με τον πιο άμεσο τρόπο το ίδιο το Netflix μέσα από ένα tweet. 

O streaming γίγαντας με αυτό θέλει να περάσει το μήνυμα πως υπάρχει κάτι κοινό και αυτό είναι η αγάπη για τον κινηματογράφο:

Πρόσθεσε, όμως, προς υπεράσπιση της θέσης τους και μερικά ακόμη πράγματα που αγαπάει το Netflix και είναι μερικά από τα προτερήματά του, όπως το να δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να βλέπει ταινίες ακόμη και σε σημεία που δεν υπάρχουν κινηματογραφικές αίθουσες, να απολαμβάνουν παντού και ταυτόχρονα παγκοσμίως τις κυκλοφορίες τους και να δίνουν στους δημιουργούς βήμα για τα έργα και τα οράματά τους. 

Κινδυνεύουν να γίνουν τα Βραβεία Oscars ένας θεσμός αποκλειστικά για λίγους; Το σίγουρο είναι πως με τις streaming υπηρεσίες αλλάζουν άρδην το τοπίο της βιομηχανίας και αυτό προκαλεί αντιδράσεις.