Stockholm trailer | Ετοιμαστείτε να δείτε μία κατάσταση ομηρίας που γράφτηκε στην ιστορία

Σοκάροντας όλον τον κόσμο και καθιερώνοντας τον όρο «το Σύνδρομο της Στοκχόλμης»
28 Φεβρουαρίου 2019 21:37
Stockholm trailer | Ετοιμαστείτε να δείτε μία κατάσταση ομηρίας που γράφτηκε στην ιστορία

Κυκλοφόρησε καινούργιο trailer για το βιογραφικό δράμα περιόδου Stockholm του Robert Budreau που αφηγείται το χρονικό μίας πολύ περίεργης ληστείας που έγινε το 1973 στην πρωτεύουσα της Σουηδίας στην τράπεζα Kreditbanken, αλλά όλως παραδόξως έφερε πιο κοντά τον έναν από τους δύο δράστες με μία γυναίκα από τους υπαλλήλους που κρατούνταν αιχμάλωτοι.

Κεντρικό ρόλο ερμηνεύει εν προκειμένω ο υποψήφιος με Όσκαρ, Ethan Hawke ως ο παραπάνω άνδρας εν ονόματι Lars Nystrom, ενώ υποκριτικά τον πλαισιώνουν ο Mark Strong ως ο συνεργός του, Gunnar Sorensson, και η Noomi Rapace ως η υπάλληλος Bianca Lind με την οποία ήρθε πιο κοντά.

Το αληθινό αυτό συμβάν απασχόλησε αρκετά τόσο την δικαιοσύνη, ειδικούς της ψυχικής υγείας όσο και τα μέσα της εποχής, ενώ το 1974 αναλύθηκε περαιτέρω και πιο ανοιχτά στο εκτενές άρθρο The Bank Drama του Daniel Lang του New Yorker.

Μάλιστα, στην ιδιόρρυθμη αυτήν περίπτωση εγκληματικής δραστηριότητας οι δέσμιοι υπήρξαν πιο ευμενώς διακείμενοι προς τους ανθρώπους που τους κρατούσαν παρά την θέλησή τους ενώ η στάση τους προς τις αρχές ήταν κάπως πιο δύσπιστη. Υπό τις εν λόγω συνθήκες πίεσης τα θύματα ομηρίας προσπάθησαν να διαχειριστούν την τραυματική εμπειρία που βίωναν εκλαμβάνοντας θετικά την απουσία κακομεταχείρισης από τους δράστες. Οπότε έτειναν να τους βλέπουν πιο ευνοϊκά και σιγά σιγά περιοριζόταν ενδόμυχά τους η ανησυχία ως προς το μέγεθος του κινδύνου που συνιστούσαν οι επιτιθέμενοι για τους ίδιους.

Πίσω από την παραγωγή του Stockholm βρίσκονται οι: Blumhouse Productions, Darius Films, και η JoBro Productions. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: