Rotten Tomatoes: Πήρε μέτρα ενάντια στα trolls μετά τα αρνητικά reviews στο Captain Marvel

Μια ταινία που ακόμα δεν έχει κάνει πρεμιέρα
27 Φεβρουαρίου 2019 14:27
Rotten Tomatoes: Πήρε μέτρα ενάντια στα trolls μετά τα αρνητικά reviews στο Captain Marvel

Διαστάσεις πήρε το θέμα του "review bombing" και στο χώρο του κινηματογράφου. Χθες, το γνωστό site βαθμολογιών Rotten Tomatoes δέχθηκε μία χωρίς προηγούμενο επίθεση με αρνητικές κριτικές χρηστών στο Captain Marvel, μια ταινία που ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει.

Αιτία ήταν κάποιες δηλώσεις της Brie Larson, πρωταγωνίστριας της ταινίας της Marvel, η οποία κατά τη διάρκεια του press tour, ζήτησε περισσότερη διαφορετικότητα και μίλησε για τη φεμινιστική πλευρά της ίδιας αλλά και της ταινίας, καθώς ενδυναμώνεται η γυναικεία παρουσία στο genre. 

Μια μερίδα "fans" αποφάσισε λοιπόν να απαντήσει με αυτόν τον τρόπο, κάτι το οποίο έπαθε και το Star Wars: Episode IX στο Rotten Tomatoes, που βομβαρδίστηκε με αρνητικά reviews λόγω της αρνητικότητας που υπάρχει για το The Last Jedi σε μια μερίδα οπαδών. Το Episode IX απέχει ακόμη σχεδόν 10 μήνες μέχρι να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες. 

Έτσι, το Rotten Tomatoes είπε "μέχρι εδώ" και πήρε μέτρα ενάντια σε αυτές τις ομάδες trolls ανακοινώνοντας πως αφαιρούνται τα reviews χρηστών, τα σχόλια και ο μετρητής "Want To See" πριν από την κυκλοφορία μιας ταινίας. Το τελευταίο έγινε επειδή το site παραδέχτηκε ότι αυτό το ποσοστό το μπέρδευαν οι χρήστες με την πραγματική βαθμολογία του κοινού (Audience Score). 

Το ανανεωμένο banner με τις κριτικές μιας ταινίας αφότου έχει κάνει πρεμιέρα, θα είναι αυτό πλέον:

Στην επίσημη δήλωσή του το Rotten Tomatoes είπε:

Δυστυχώς, παρατηρήσαμε μία άνοδο στα μη εποικοδομητικά σχόλια, τα οποία σε μερικές περιπτώσεις ήταν στα όρια του trolling, κάτι το οποίο θεωρούμε ότι δεν τιμάει τους αναγνώστες μας. Αποφασίσαμε πως το να αφαιρέσουμε αυτά τα χαρακτηριστικά είναι η καλύτερη αντιμετώπιση. Το κάνουμε αυτό για να αντιπροσωπεύσουμε πιο εύστοχα και πραγματικά τις φωνές των fans ενώ προστατεύουμε παράλληλα τα δεδομένα και τα δημόσια forums από όσους θέλουν να τα βλάψουν.

To Captain Marvel θα κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 7 Μαρτίου 2019.