Oscars 2019: Το Black Panther απέσπασε μια ιστορική υποψηφιότητα "Καλύτερης Ταινίας"

Κατάφερε αυτό που δεν κατάφεραν The Dark Knight και Logan
22 Ιανουαρίου 2019 18:47
Oscars 2019: Το Black Panther απέσπασε μια ιστορική υποψηφιότητα

To ακατόρθωτο -μέχρι στιγμής- κατάφερε επιτέλους το Black Panther που αγαπήθηκε όσο λίγες ταινίες του είδους τόσο έντονα από κοινό και κριτικούς. Η ταινία της Marvel Studios είναι η πρώτη του -αδικημένου πολλές φορές από την Ακαδημία- genre των superhero φιλμ που απέσπασε την υποψηφιότητα Καλύτερης Ταινίας στα επερχόμενα 91α Βραβεία Oscars. 

Ο σίφουνας του Black Panther του Coogler κατάφερε να ξεπεράσει το $1.3 δισεκατομμύρια σε εισπράξεις παγκοσμίως και να γίνει μια ταινία, που πρόβαλε τα αφρικανικά ήδη, μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του σκηνοθέτη, Ryan Coogler.

Επομένως, η Marvel καταφέρνει να κάνει ότι δεν έκανε ο αριστουργηματικός "Σκοτεινός Ιππότης" (The Dark Knight) του Christopher Nolan το 2008, αλλά και το επίσης αξιοθαύμαστο Logan του James Mangold. 

 

Ανεξαρτήτως του ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα στεφθεί και ως η Καλύτερη Ταινία από την Ακαδημία, η υποψηφιότητά του αποτελεί ένα ιστορικό επίτευγμα για το είδος και η πρώτη σελίδα μιας νέας εποχής. Η Τελετή Απονομής των Oscars 2019 θα διεξαχθεί στις 24 Φεβρουαρίου.