Woman at War trailer | Μία ένθερμη ακτιβίστρια υπερασπίζεται την «Μητέρα Φύση»

Και προετοιμάζεται να καλώς ορίσει στην ζωή της ένα κοριτσάκι
17 Ιανουαρίου 2019 14:10
Woman at War trailer | Μία ένθερμη ακτιβίστρια υπερασπίζεται την «Μητέρα Φύση»

Κυκλοφόρησε καινούργιο trailer για το ισλανδικό δράμα Woman at War του Benedikt Erlingsson το οποίο συνιστά την επίσημη πρόταση της συγκεκριμένης χώρας στην Κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας για την 91η διοργάνωση των Όσκαρ.

Η εν λόγω κινηματογραφική μυθοπλασία έκανε ένα πέρασμα στο Φεστιβάλ των Καννών τον περασμένο Μάιο όπου κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Σεναρίου.

Η υπόθεση του έργου εστιάζει στην πενηντάχρονη ‘Halla’ (Halldóra Geirharðsdóttir), ένα ανεξάρτητο άτομο που εργάζεται ως δασκάλα μουσικής. Ωστόσο, παρά την φιλήσυχη εντύπωση που δίνει η ρουτίνα της, εκείνη δραστηριοποιείται ενεργά και ως περιβαλλοντική ακτιβίστρια γνωστή στους ομοϊδεάτες της ως “Η Γυναίκα του Βουνού”. Η ίδια παλεύει να εμποδίσει την λειτουργία της τοπικής βιομηχανίας αλουμινίου, καταφέρνοντας να παγώσει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των στελεχών του νέου χυτηρίου που πρόκειται να ανοίξει στην περιοχή.

Ξαφνικά ενώ η ηρωίδα σχεδιάζει το επόμενό της βήμα, ειδοποιείται ότι η αίτηση για την υιοθεσία παιδιού που είχε υποβάλει έχει εγκριθεί και μία μικρούλα την περιμένει στην Ουκρανία. Εν όψει λοιπόν, του ρόλου της μητέρας που θα αναλάβει εφεξής αποφασίζει να  επιχειρήσει μία τελευταία δύσκολη αποστολή, με τις αρχές να βρίσκονται κιόλας στα ίχνη της.

Το cast συναπαρτίζουν επίσης οι Jóhann Sigurðarson και Davíð Þór Jónsson.

Το Woman at War αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις Η.Π.Α. την 1η Μαρτίου του 2019. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: