Transit trailer | Ο Christian Petzold επανέρχεται δριμύτερος με ένα πολύπλοκο κοινωνικό δράμα

Και μας διηγείται το βίωμα μίας σύγχρονης εξαναγκασμένης φυγής και περιπλάνησης
10 Ιανουαρίου 2019 18:21
Transit trailer | Ο Christian Petzold επανέρχεται δριμύτερος με ένα πολύπλοκο κοινωνικό δράμα

Η Music Box Film έθεσε σε κυκλοφορία καινούργιο trailer για το επερχόμενο σύγχρονο κοινωνικό δράμα Transit του Christian Petzold (Jerichow, Barbara, Phoenix), το οποίο έκανε ένα πέρασμα από το περσινό Φεστιβάλ του Βερολίνου και του Τορόντο εισπράττοντας διθυραμβικές κριτικές.

Αν και το έργο δανείζεται υλικό από το ομώνυμο βιβλίο της Anna Segher το οποίο εκδόθηκε το 1944 δηλαδή μέσα στο κλίμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εντούτοις ο Petzold δίνει πνοή ζωής στον μύθο μέσα από μία μοντέρνα και σύνθετη αφήγηση πιο επίκαιρη από ποτέ, ενσωματώνοντας στον πυρήνα της και μία σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, το προσφυγικό βίωμα.

Η υπόθεση του project εστιάζει σε έναν άνδρα εν ονόματι ‘Georg’ (Franz Rogowski), ο οποίος για έναν περίεργο λόγο ξεμένει στην Μασσαλία, όπου συναντάει και άλλους ανθρώπους που θέλουν να αφήσουν πίσω τους εκείνο το μέρος και να φύγουν από την Ευρώπη στην οποία προελαύνουν και πάλι οι Ναζί. Αυτό που χρειάζονται είναι το διαβατήριο που θα τους εξασφαλίσει ένα ασφαλές πέρασμα. Ο άνδρας λοιπόν, θα πάρει την ταυτότητα ενός νεκρού συγγραφέα, του ‘Weidel’ που διέπραξε αυτοκτονία και άφησε πίσω ταξιδιωτικά έγγραφα ταυτοποίησης όπως την βίζα του.

Το πλοίο του ‘Georg’ αναχωρεί σε τρεις εβδομάδες αλλά ποιος ξέρει τί μπορεί να συμβεί στο μεσοδιάστημα σε έναν τόπο που γίνεται συνεχώς και πιο αφιλόξενος για όσους δεν μπορούν να αποδείξουν ότι αποχωρούν ή έρχονται νόμιμα; Στο μεταξύ ο ήρωας γνωρίζει την 'Marie' (Paula Beer) μια νεαρή γυναίκα η οποία είναι και η σύζυγος του ανθρώπου που εκείνος παριστάνει ότι είναι.

Το cast συναπαρτίζουν επίσης οι: Paula Beer, Godehard Giese, Lilien Batman, Maryam Zaree, Barbara Auer, και ο Matthias Brandt.

Το Transit αναμένεται να κάνει πρεμιέρα σε επιλεγμένες αίθουσες των Η.Π.Α. την 1η Μαρτίου του 2019. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer.