Disney: Δεν θα υπάρξουν αποκλειστικές Star Wars ταινίες στην streaming υπηρεσία

Δεν θα ακολουθήσει το μοντέλο του Netflix
09 Ιανουαρίου 2019 11:26
Disney: Δεν θα υπάρξουν αποκλειστικές Star Wars ταινίες στην streaming υπηρεσία

H Disney ετοιμάζεται για το λανσάρισμα της συνδρομητικής υπηρεσίας της στα τέλη του 2019 και συνεχώς έρχονται νέες πληροφορίες. Ένα  ερώτημα που γεννήθηκε είναι εάν το Disney+ θα φιλοξενήσει μελλοντικά κάποιες Star Wars ταινίες σε αποκλειστική προβολή, όπως γίνεται στην περίπτωση του Netflix με τις Original ταινίες του (βλ. Bright, Mowgli). 

Την απάντηση έδωσε ο ίδιος ο CEO της εταιρίας, Bob Iger, αποκλείοντας επί της ουσίας το ενδεχόμενο μιας νέας μεγάλου budget Star Wars ταινίας να κάνει πρώτα πρεμιέρα στη streaming υπηρεσία:

Σχεδόν κάθε ταινία που φτιάχνει το studio είναι άνω των $100 εκατομμυρίων και δεν επιδιώκουμε να κάνουμε ταινίες αυτού του επιπέδου στην υπηρεσία. Κοιτάμε να επενδύσουμε σημαντικά στις τηλεοπτικές σειρές και κοιτάμε να κάνουμε ταινίες με υψηλό budget, αλλά όχι κάτι τέτοιο. Δεν θα κάναμε μια Star Wars ταινία για αυτή την πλατφόρμα. Όταν ο καθένας βγαίνει έξω το Σαββατοκύριακο και έχεις μια ταινία που ανοίγει με $200 στο box office, υπάρχει ένας ντόρος που δημιουργείται και ανεβάζει το κύρος. Μας αρέσει αυτό. Εξάλλου οι ταινίες μας θα καταλήγουν στο τέλος στην υπηρεσία. 

Η στάση της Disney ουσιαστικά στο θέμα αυτό είναι πως όταν και ακόμη η μεγαλύτερη box office αποτυχία της, που ακούει στο όνομα Solo: A Star Wars Story βγάζει μόνο στις ΗΠΑ πάνω από $200 εκατομμύρια, δεν υπάρχει λόγος να μπει στη διαδικασία να παράγει ταινίες στη συνδρομητική υπηρεσία της για μερικά εκατομμύρια θεατές, τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια. Ίσως η στάση της ανάλογα και με την πορεία του franchise να αλλάξει. 

Να υπενθυμίσουμε ότι πρεμιέρα στο Disney+ θα κάνουν το The Mandalorian, η πρώτη live-action Star Wars σειρά, και η prequel σειρά του Rogue One με πρωταγωνιστή τον Cassian Andor του Diego Luna.