Arctic trailer | Ο Mads Mikkelsen παλεύει να μείνει ζωντανός

Κάπου στην αχανή, παγωμένη ερημιά της Αρκτικής
04 Ιανουαρίου 2019 22:49
Arctic trailer | Ο Mads Mikkelsen παλεύει να μείνει ζωντανός

Η Bleecker Street έθεσε σε κυκλοφορία το πρώτο trailer για το επερχόμενο θρίλερ επιβίωσης Arctic το οποίο σηματοδοτεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Joe Penna, ιδιαίτερα γνωστός μέσω του MysteryGuitarMan, του καναλιού του στο YouTube, με επικεφαλής του cast τον Mads Mikkelsen (Hannibal).

Το σενάριο επιμελήθηκαν οι Penna και Ryan Morrison. Το εν λόγω έργο πραγματοποίησε ένα πολύ επιτυχημένο πέρασμα και από το περσινό Φεστιβάλ των Καννών εισπράττοντας θετικά σχόλια και κριτικές.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα σύμφωνα και με την επίσημη σύνοψη εστιάζει στον επιζώντα ενός αεροπορικού δυστυχήματος σε μία χιονισμένη βουνοπλαγιά, κάπου στην Αρκτική, ο οποίος επιστρατεύει κάθε πιθανό μέσο και τρόπο προκειμένου να επιβιώσει όσο περισσότερο δύναται μέχρι να σταλεί βοήθεια. Όταν όμως ένα από τα σωστικά συνεργεία αποτυγχάνει να τον περιθάλψει και να τον γυρίσει πίσω στον πολιτισμό, αντιμετωπίζει ένα δίλημμα ζωής και θανάτου: να παραμείνει στο κουφάρι του αεροσκάφους μαζί με μία βαριά τραυματισμένη γυναίκα (Maria Thelma Smáradóttir) ή να ξεκινήσει μαζί της μία επικίνδυνη διαδρομή μέσα στο πολικό ψύχος και την χιονοθύελλα μέχρι να συναντήσουν κάποιο κατοικημένο μέρος;

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και ο ίδιος ο Penna όσον αφορά το όλο project χρειάστηκε ιδιαίτερη προετοιμασία και έρευνα για να προκύψει ένα αξιοπρεπές και ρεαλιστικό αποτέλεσμα, αφού με τους συνεργάτες του συζήτησαν με διάφορους ειδικούς, ακόμη και με πεπειραμένους πιλότους στην Αρκτική: 

«Μπορεί να γίνει ακόμη πιο περίπλοκη η ιστορία. Δοκίμασα να βάλω λίγο μυστήριο που ιντριγκάρει και ψυχαγωγεί το κοινό χωρίς λέξεις. Ανοίγουμε την ταινία με την σκηνή ενός άνδρα που σκάβει στο χιόνι, κάτι που αρχικά είναι δύσκολο να κατανοήσεις έως ότου επανέλθουμε σε ένα ευρύτερο πλάνο. Υπήρξε πολύ έρευνα. Εξακριβωμένες πηγές. Άνθρωποι παραπάνω από πρόθυμοι να συνδράμουν.

Μίλησα επίσης με επιζώντες αντίξοων καταστάσεων για να μάθω τί είχαν στο μυαλό τους. Πριν αυτό συμβεί, άραγε είχαν σκεφτεί ότι θα μπορούσαν ποτέ να κάνουν κάτι τέτοιο; Όλο αυτό μεταστοιχειώθηκε στην δημιουργία αυτού του χαρακτήρα και σε ό,τι κάνει, αλλά και στο τί τον παρακινεί σε μία τόσο ανιδιοτελή πράξη».

Το Artic έχει οριστεί να κάνει πρεμιέρα στις Η.Π.Α. την 1η Φεβρουαρίου του 2019. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: