H Disney έσπασε το ρεκόρ εισπράξεων όλων των εποχών του αμερικάνικου box office

Και έρχεται ένα ασφυκτικά γεμάτο 2019
03 Ιανουαρίου 2019 11:17
H Disney έσπασε το ρεκόρ εισπράξεων όλων των εποχών του αμερικάνικου box office

Σε μια χρονιά που φαινόταν από τα ονόματα και μόνο που είχε επιστρατεύσει ότι θα κυριαρχήσει, η Disney αποτελεί το πιο κερδοφόρο και συνάμα το στούντιο με τα περισσότερα έσοδα σε όλο το Χόλιγουντ. Η παντοκρατορία του αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μέσα σε διάστημα 5 μηνών κυκλοφόρησε τεράστιες blockbuster κυκλοφορίας όπως τα Black Panther($1.34 δις), Avengers: Infinity War ($2.04 δις) και Incredibles 2 ($1.24 δις παγκοσμίως) τα οποία την έφεραν στην κορυφή του αμερικάνικου box office. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Entertainment Weekly η Disney έσπασε το ρεκόρ του εγχώριου box office των ΗΠΑ με εισπράξεις που έφτασαν τα 3.092 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2018. Διεθνώς έκανε την δεύτερη καλύτερη χρονιά όλων των εποχών με $7.325 δις, χωρίς να καταφέρει να ξεπεράσει το δικό της ρεκόρ του 2016 με $7.605 δισεκατομμύρια. 

Από όλα τα στούντιο του Hollywood, όπως Universal, 20th Century Fox, Warner Bros. κ.τ.λ. το Σπίτι του Micky Mouse είναι το μοναδικό που παγκοσμίως κατάφερε να αποφέρει πάνω από $7 δισεκατομμύρια σε εισπράξεις. Οι κυκλοφορίες του 2018 για τη Disney συμπεριλάμβαναν επίσης τα Ant-Man and the Wasp, Ralph Breaks the Internet και Mary Poppins Returns.

Δεν έλειψαν ωστόσο και οι εμπορικές αποτυχίες δεδομένου του μεγέθους της παραγωγής τους όπως τα A Wrinkle in Time και Solo: A Star Wars Story με $132.9 εκ. και $393.6 εκ. αντίστοιχα. 

Ωστόσο, τα πράγματα φαντάζουν ακόμη πιο ευοίωνα για τη Disney καθώς το πρόγραμμά της για το 2019 σφύζει από τεράστιες και άκρως αναμενόμενες κυκλοφορίες, που αναμένεται να γεμίσουν τα ταμεία της.

Ενδεικτικά να σας αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα της για το 2019 ξεκινάει με το Captain Marvel (8 Μαρτίου), συνεχίζει με τα Avengers: Endgame (25 Απριλίου), Dumbo (28 Μαρτίου), Aladdin (23 Μαΐου), The Lion King (18 Ιουλίου), Artemis Fowl (9 Αυγούστου),Toy Story 4 (21 Ιουνίου) και Frozen 2 (22 Νοεμβρίου), ενώ θα ολοκληρώσει τη χρονιά με το Star Wars: Episode IX (20 Δεκεμβρίου) που αναμένεται και αυτό να σαρώσει με τη σειρά του όντας το τελευταίο κεφάλαιο του Skywalker Saga.