Black Mirror: Bandersnatch (η ταινία) | Στο νέο trailer αποκαλύπτεται ένα εφιαλτικό video game

Τολμάτε να παίξετε;
28 Δεκεμβρίου 2018 10:34
Black Mirror: Bandersnatch (η ταινία) | Στο νέο trailer αποκαλύπτεται ένα εφιαλτικό video game

Το Netflix έθεσε σε κυκλοφορία το πρώτο επίσημο trailer για το φιλμ Black Mirror: Bandersnatch το οποίο αναμένεται να κάνει παγκοσμίως ποδαρικό στην streaming πλατφόρμα σήμερα, 28 Δεκεμβρίου του 2018, προσθέτοντας ένα ακόμη λιθαράκι στο δυστοπικά φουτουριστικό τηλεοπτικό σύμπαν του Charlie Brooker.

Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση το εν λόγω έργο το οποίο ενσωματώνεται στο όλο franchise που εγκαινίασε η βραβευμένη με Emmy σειρά, αλλάζει σημαντικά την εμπειρία θέασης του κοινού κάνοντάς την πιο διαδραστική μιας που στον δέκτη προσφέρεται ένα εύρος επιλογών όσον αφορά την εξιστόρηση των γεγονότων. Ειδικότερα, θα μπορεί κάποιος να διαλέξει το δικό του μοτίβο αφήγησης της ιστορίας βάσει του οποίου θα εξελιχθεί το περιεχόμενό της, με το Bandersnatch να περιλαμβάνει 312’ υλικού (δηλαδή πάνω από πέντε ώρες) για να το εξερευνήσει κανείς.

Ο τίτλος του project, παραπέμπει στο τρομακτικό πλάσμα που επινόησε ο συγγραφέας του “Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων”, Lewis Carroll, μέσα από το μυθιστόρημά του Through the Looking-Glass(1872) και το ποίημα του, The Hunting of the Snark (1874). Η υπόθεση της ταινίας τοποθετείται στο Ηνωμένο Βασίλειο του 1984, εστιάζοντας σε έναν νεαρό προγραμματιστή (Fionn Whitehead).

Ο άνδρας αυτός αρχίζει να αμφισβητεί την πραγματικότητα που τον περιβάλλει από την στιγμή που δημιουργεί ένα real-life βιντεοπαιχνίδι, εμπνεόμενος από το βιβλίο μίας παράφρονος ιδιοφυίας που υποτίθεται ότι αποκεφάλισε την σύζυγό του. Ο ήρωας μπαίνει σε ένα πολύ επικίνδυνο μονοπάτι ψυχαγωγίας, αφότου ξεκινά να βυθίζεται στον συγκεκριμένο φανταστικό ηλεκτρονικό κόσμο. Ζει μία περιπέτεια χωρίς τερματισμό, και σύντομα βρίσκεται αντιμέτωπος με μία πρόκληση η οποία δοκιμάζει το μυαλό και τις αντοχές του.

Την σκηνοθεσία υπογράφει ο David Slade (30 Days of Night, Hard Candy, Hannibal, American Gods), ο οποίος είχε ενορχηστρώσει και την δράση του επεισοδίου «Metalhead» από το 4ο κεφάλαιο του Black Mirror.

Το cast συναπαρτίζουν επίσης οι: Asim Chaudhry (People Just Do Nothing), Will Poulter (The Maze Runner), και η Alice Lowe (Prevenge).

To σόου Black Mirror έχει ήδη ανανεωθεί για 5η σεζόν, με το κινηματογραφικό αδερφάκι του, Black Mirror: Bandersnatch, να μας κρατάει ζεστούς μέχρι να κάνει πρεμιέρα ο καινούργιος κύκλος. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: