Star Wars: Episode IX | Επιβεβαιώθηκε το χρονικό περιθώριο μεταξύ του The Last Jedi

Δεν θα είναι όσο μεγάλο ακουγόταν 
24 Δεκεμβρίου 2018 11:47
Star Wars: Episode IX | Επιβεβαιώθηκε το χρονικό περιθώριο μεταξύ του The Last Jedi

Το The Last Jedi ήταν η μοναδική ταινία που έσπασε την παράδοση των Star Wars ταινιών, που τις ήθελε να έχουν μεγάλα χρονικά περιθώρια μεταξύ τους, όσον αφορά την πλοκή τους. Για παράδειγμα υπήρχαν κενά ενός χρόνου όπως στα The Empire Strikes Back/ Return of the Jedi, μέχρι και μιας ολόκληρης δεκαετίας, όπως συνέβη στο ενδιάμεσο των The Phantom Menace και Attack of the Clones. 

Με το τέλος του Star Wars: The Last Jedi υπήρξε η εντύπωση ότι θα υπάρξει ένα σημαντικό χρονικό κενό που θα μεσολαβήσει μέχρι το Episode IX, μιας και η Resistance θα πρέπει να ανασυγκροτηθεί. Σύμφωνα με το Empire, τα γεγονότα του Episode IX θα λαμβάνουν χώρα ένα χρόνο μετά από τα όσα έγιναν στο The Last Jedi, κάτι που σημαίνει ότι στο timeline του σύμπαντος θα τοποθετείται στο έτος 35 ABY (After the Battle of Yavin).

Ίσως τελικά αυτός ο χρόνος να είναι αρκετός ώστε να συνεχιστεί ο ολοκληρωτικός πόλεμος για τις τύχες του γαλαξία μεταξύ First Order και Resistance, ενώ οι Kylo Ren, Rey, Finn και Poe θα έχουν προσαρμοστεί στα νέα τους καθήκοντα. Όπως και να έχει βρισκόμαστε ακριβώς έναν χρόνο μακριά από το τέλος του έπους του Skywalker Saga και μερικούς μήνες μακριά από το πρώτο trailer της ταινίας.

Το Star Wars: Episode IX θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Δεκεμβρίου του 2019.