The Wild Pear Tree trailer | Ο Nuri Bilge Ceylan ενορχηστρώνει την δράση μίας συγκινητικής ιστορίας

Με επίκεντρο τον σύγχρονο άνθρωπο και την θέλησή του να παλεύει για όσα ονειρεύεται
17 Δεκεμβρίου 2018 15:25
The Wild Pear Tree trailer | Ο Nuri Bilge Ceylan ενορχηστρώνει την δράση μίας συγκινητικής ιστορίας

Κυκλοφόρησε καινούργιο trailer για το κοινωνικό δράμα The Wild Pear Tree που φέρει την υπογραφή του Nuri Bilge Ceylan (Climates, Three Monkeys) και το οποίο εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών.

Το εν λόγω φιλμ συνιστά την επίσημη πρόταση της Τουρκίας για τα ερχόμενα Όσκαρ αλλά και την κινηματογραφική συνέχεια του Winter Sleep του ίδιου δημιουργού ο οποίος το 2014 βραβεύτηκε με Χρυσό Φοίνικα.

Η υπόθεση του έργου εστιάζει στον ‘Sinan’ (Aydin Doğu Demirkol), έναν ανερχόμενο συγγραφέα που επιστρέφει στην πατρίδα του μετά από τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο, με την ελπίδα να μαζέψει χρήματα ώστε να εκδώσει το πρώτο του μυθιστόρημα.

Ενώ τριγυρνά μέσα στην πόλη όπου γεννήθηκε, συναντάει παλιούς γνώριμους και αγαπημένους ανθρώπους, αναπολεί το παρελθόν και τα αισιόδοξα πλάνα που έκανε όταν ήταν νεότερος καθώς επίσης αναλογίζεται την σχέση που είχε με τον εθισμένο στον τζόγο πατέρα του (Murat Cemcir). Οι μνήμες του ζωντανεύουν πάλι σήμερα την ώρα που ο ήρωας καλείται να αναμετρηθεί και με την σκέψη του για το αύριο. Όλοι θέλουν να μάθουν για τα μελλοντικά του σχέδια, την στιγμή που ακόμη και ο ίδιος δεν είναι σίγουρος για αυτά.

Το The Wild Pear Tree αναμένεται να διανεμηθεί στις Η.Π.Α. στο Film Forum της Νέας Υόρκης στις 30 Ιανουαρίου του 2019. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer:

Tags: