Η Lena Dunham ετοιμάζει μια δραματική ταινία επιβίωσης για μία Σύρια πρόσφυγα

Με συμπαραγωγούς τον Steven Spielberg και τον J.J. Abrams
30 Οκτωβρίου 2018 18:28
Η Lena Dunham ετοιμάζει μια δραματική ταινία επιβίωσης για μία Σύρια πρόσφυγα

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Variety, κυκλοφόρησε η είδηση ότι η Lena Dunham, σεναριογράφος του Girls του HBO θα σκηνοθετήσει και θα επεξεργαστεί το σενάριο για ένα μοντέρνο δράμα επιβίωσης. Αυτό πραγματεύεται την αληθινή ιστορία μίας Σύριας πρόσφυγα εν ονόματι Doaa Al Zamel, μητέρα δύο παιδιών με τα οποία ξεκίνησε ένα μακρύ ταξίδι με βάρκα από την Αίγυπτο, έχοντας ως τελικό προορισμό την Σουηδία.

Με την λέμβο τους να ναυαγεί μεσοπέλαγα, η γυναίκα κατάφερε να επιζήσει για μέρες στα ανοιχτά της θάλασσας κρατώντας τα δύο της παιδιά από το χέρι και επιπλέοντας με την υποστήριξη μονάχα ενός σωσιβίου.

Το έργο θα αντλήσει υλικό από το βιβλίο A Hope More Powerful Than the Sea: One Refugee’s Incredible Story of Love, Loss, and Survivalτης Melissa Fleming, κύρια εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. και της Flatiron Books.

Πίσω από την παραγωγή του project θα βρίσκονται ο Steven Spielberg μέσω της Amblin Partners, ο J.J. Abrams μέσω της Bad Robot και η Paramount Pictures. Καθήκοντα εξωτερικού παραγωγού για το ατιτλοφόρητο ακόμη φιλμ επωμίζεται εν προκειμένω ο Arif Hussein.