Black 47 trailer: Ο Hugo Weaving πρωταγωνιστεί σε ένα σκοτεινό δράμα εποχής

Με επίκεντρο τον Μεγάλο Ιρλανδικό Λιμό
05 Οκτωβρίου 2018 16:26
Black 47 trailer: Ο Hugo Weaving πρωταγωνιστεί σε ένα σκοτεινό δράμα εποχής

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του The Playlist, κυκλοφόρησε καινούργιο trailer για το δράμα περιόδου Black 47 του Lance Daly το οποίο αντλεί υλικό από την ιρλανδική ταινία μικρού μήκους An Ranger,και εν προκειμένω πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει ο Hugo Weaving.

Ο τίτλος του έργου αναφέρεται στο έτος 1847, την χειρότερη χρονιά κατά την περίοδο του Μεγάλου Λιμού στην Ιρλανδία ο οποίος προκλήθηκε από την καταστροφή των καλλιεργειών πατάτας, αφήνοντας τους Ιρλανδούς αγρότες σε τραγική κατάσταση, ενώ η κυρίαρχη Βρετανική αυτοκρατορία παρακρατούσε τρόφιμα, κατάσχεσε εδαφικές εκτάσεις και απέκτησε με εντελώς αυθαίρετο τρόπο πολλούς άλλους πόρους. Πέραν των ανθρώπων που πέθαναν και αυτών που έφευγαν από τη χώρα για αναζητήσουν αλλού σωτηρία, τότε σημειώθηκε η σημαντικότερη πτώση του πληθυσμού στην ιστορία της χώρας αφήνοντας ανεξίτηλο το σημάδι της για τα χρόνια που ακολούθησαν, επηρεάζοντας το κοινωνικοπολιτισμικό και οικονομικό πλαίσιο μίας ολόκληρης γενιάς.

Το cast συμπληρώνουν οι: James Frecheville, Stephen Rea, Freddie Fox, και η Sarah Greene,

Το Black 47 που έκανε το ντεμπούτο του φέτος την άνοιξη στο Φεστιβάλ του Βερολίνου απέσπασε πολύ θετικά σχόλια, ενώ τον προηγούμενο μήνα που διανεμήθηκε στην Ιρλανδία σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, αγγίζοντας σχεδόν εκείνη που είχε το 2015 το Brooklyn. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: