Burning trailer: Το αγωνιώδες θρίλερ από τη Νότια Κορέα που βάζει φωτιά στα συνηθισμένα

Με την υπογραφή του ταλαντούχου δημιουργού Lee Chang-Dong
27 Σεπτεμβρίου 2018 17:56
Burning trailer: Το αγωνιώδες θρίλερ από τη Νότια Κορέα που βάζει φωτιά στα συνηθισμένα

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του The Playlist, κυκλοφόρησε καινούργιο trailer για το Burning,το καινούργιο ψυχολογικό θρίλερ του Lee Chang-Dong (Poetry, Secret Sunshine) το οποίο αυτή την χρονιά πραγματοποίησε ένα πολύ επιτυχημένο πέρασμα από το Φεστιβάλ των Καννών απ’ όπου έφυγε με το Βραβείο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικής Ταινιών Κινηματογράφου.

Το εν λόγω φιλμ συνιστά την επίσημη πρόταση της Νότιας Κορέας για την ερχόμενη διοργάνωση των Βραβείων της Ακαδημίας στην κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, αυξάνοντας έτσι τις προσδοκίες για το εάν θα καταφέρει να μπει στην λίστα των υποψηφίων για την κατάκτηση του Χρυσού  Αγαλματιδίου. Εάν όντως τελικά επιλεγεί ανάμεσα στους φιναλίστ που θα διαγωνιστούν για το Όσκαρ θα είναι και η πρώτη φορά που πετυχαίνει μία τέτοια διεκδίκηση η παραπάνω χώρα.

Στο έργο σε κεντρική ερμηνεία θα δούμε τον πρωταγωνιστή του The Walking Dead, Steve Yeun ο οποίος γεννήθηκε στην Νότια Κορέα αλλά μεγάλωσε στο Michigan, καθώς και τους Yoo Ah-in και Jun Jong-seo. Θα είναι η πρώτη φορά που ο Steve Yeun θα παίξει σε ταινία προερχόμενη από την γενέτειρά του, δείχνοντας έτσι την προτίμησή του να τιμήσει την διπλή καταγωγή του.

Το project που εμπνέεται με αριστουργηματικό τρόπο από τον σύντομο μύθο Barn Burning” του Ιάπωνα συγγραφέα Haruki Murakami, επικεντρώνεται με μοναδικό στυλ στις δυναμικές των διαπροσωπικών σχέσεων και τα συναισθήματα που προκύπτουν από αυτές. Συγκεκριμένα, μας αφηγείται την ιστορία του ‘Jongsu’(Yoo Ah-in) ενός νεαρού που εργάζεται ως ντελιβεράς και κάποια μέρα συναντά μία παλιά του φίλη, την ‘Haemi’ (Jun Jong-seo) συνειδητοποιώντας ότι υφέρπει μία ρομαντική έλξη ανάμεσά τους. Όταν όμως η κοπέλα επιστρέφει από ένα ταξίδι με τον όμορφο και πλούσιο ‘Ben’(Steve Yeun), η ένταση στην μεταξύ τους αλληλεπίδραση κλιμακώνεται με αποτέλεσμα τα πράγματα να γίνουν πολύ εκρηκτικά ανάμεσα στο ερωτικό τρίγωνο που σχηματίζεται, και ειδικά όταν η ‘Haemi’ απροσδόκητα εξαφανίζεται.

Το Burning αναμένεται να διανεμηθεί στις Η.Π.Α. μέσω της Well Go USA στις 29 Οκτωβρίου του 2018. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: