Colette trailer: Η Keira Knightley μετατρέπεται σε μία δυναμική συγγραφέα-φεμινίστρια

Και προΐσταται στην μάχη της γυναίκας για ισότητα σε ένα υποβλητικό δράμα περιόδου
25 Σεπτεμβρίου 2018 18:53
Colette trailer: Η Keira Knightley μετατρέπεται σε μία δυναμική συγγραφέα-φεμινίστρια

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Collider, κυκλοφόρησε καινούργιο trailer για το φεμινιστικό δράμα εποχής Colette του Wash Westmoreland (Still Alice), όπου σε κεντρική ερμηνεία βλέπουμε την Keira Knightley (A Dangerous Method, Pirates of the Caribbean movies).

Η ταινία αυτή, το σενάριο της οποίας επιμελήθηκε ο Richard Glatzer, συνιστά μία κινηματογραφική βιογραφία αφιερωμένη στο ακατάβλητο και λαμπρό πνεύμα της Γαλλίδας λογοτέχνιδος Sidonie-Gabrielle Colette (Knightley). Πρόκειται για μία εκ των πιο επαναστατικών φυσιογνωμιών της γενιάς της, αφού πολέμησε τις μονολιθικές απόψεις και διακρίσεις που απαντιόνταν απέναντι στις γυναίκες, και κυρίως εκείνες που προέρχονταν από την κατά βάση ανδροκρατούμενη ελίτ των συγγραφέων του 20ου αιώνα. Ως προς αυτή την κατεύθυνση καθοριστική για την ενεργοποίησή της υπήρξε η δυσλειτουργική σχέση που είχε με τον Henry Gauthier-Villars (Dominic West), τον σύζυγό της ο οποίος προσπάθησε να καρπωθεί τα εύσημα της πένας της αφού την παρακίνησε να γίνει εκείνη ghostwriter και αυτός να υπογράφει ως συγγραφέας.

Ωστόσο, με την έκδοση του πρώτου της βιβλίου η Colette συνειδητοποιεί το μέγεθος του ταλέντου της από την τεράστια ανταπόκριση του κόσμου στην γραφή της. Απαλλαγμένη από την τοξική και καταπιεστική επιρροή του συντρόφου της παλεύει πλέον για όσα την γεμίζουν. Η μορφή αυτή μπόρεσε έμπρακτα  να χαράξει τους δικούς της δρόμους στο κίνημα για τα δικαιώματα των γυναικών, με το έργο της να εμπλουτίζει και άλλο τον τομέα των Γραμμάτων, κατορθώνοντας ακόμη και να προταθεί για Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Να σημειωθεί εδώ ότι η Keira Knightley δεν επιλέχθηκε τυχαία για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, εφόσον και η ίδια αποτελεί υπέρμαχο των ελευθεριών της γυναίκας, υποστηρίζοντας εκστρατείες όπως το #MeToo and Time και άλλες πρωτοβουλίες που αφορούν την ισοτιμία των δύο φύλων.

Το Colette που παρουσιάστηκε και στο Sundance Film Festival, ήδη ακούγεται για το ότι ενδέχεται να λάβει υποψηφιότητα στα ερχόμενα Βραβεία της Ακαδημίας, ενώ στις Η.Π.Α. έχει δρομολογηθεί να διανεμηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου του 2018. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: