Star Wars: O πρόεδρος της Disney παραδέχεται τα λάθη στη διαχείριση του franchise

Θα μπει φρένο...
20 Σεπτεμβρίου 2018 17:30
Star Wars: O πρόεδρος της Disney παραδέχεται τα λάθη στη διαχείριση του franchise

Σε περίπτωση που νιώθατε ότι το έχει παρακάνει η Disney με τις πολλές Star Wars ταινίες σε σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ τους τότε δεν είστε οι μόνοι. Το απέδειξε και η παταγώδης εμπορική αποτυχία του Solo: A Star Wars Story, που απέφερε $392 εκ. παγκοσμίως, ποσό που δεν μπόρεσε να καλύψει ούτε το κόστος της ταινίας, καθώς και οι δηλώσεις του Mark Hamill, o οποίος εξέφρασε δημοσίως πολλά από τα παράπονα των fans για την περίπτωση του Star Wars: The Last Jedi

Τώρα έρχεται ο CEO της Disney, Bob Iger, για να παραδεχτεί επίσημα τα λάθη που έγιναν στη διαχείριση ενός εκ των πιο εμπορικών κινηματογραφικών franchises στην ιστορία. Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο THR δήλωσε τα εξής:

Εγώ πήρα την απόφαση του timing και όσο το ανακαλώ, θαρρώ πως το λάθος που έκανα -και παίρνω όλη την ευθύνη- ήταν λίγο παραπάνω από όσο ήθελε και σε πολύ μικρό διάστημα. Θα πρέπει να περιμένετε μια επιβράδυνση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνουμε άλλες ταινίες. Ο Abrams είναι απασχολημένος με το Episode IX. Έχουμε και άλλες δημιουργικές οντότητες όπως οι δημιουργοί του Game of Thrones, David Benioff και D.B. Weiss, οι οποίοι δημιουργούν τη δική τους τριλογία και δεν έχουμε γίνει πιο συγκεκριμένοι επ'αυτού. 

Kαι είμαστε ακριβώς στο σημείο όπου ξεκινάμε να παίρνουμε αποφάσεις για το τι θα ακολουθήσει μετά το Episode 9. Αλλά θαρρώ ότι πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί με την ποσότητα και το timing. 

Ο Iger, επί της ουσίας, παίρνει πάνω του τις αποφάσεις που έγιναν για το Star Wars και οι οποίες έβλαψαν το κύρος αλλά και την εμπορική πορεία του franchise. Ταυτόχρονα, αναπτύσσονται δύο νέες τριλογίες από τους Benioff &Weiss αλλά και τον Rian Johnson, σκηνοθέτη του αμφιλεγόμενου κατά πολλούς Star Wars: The Last Jedi, ενώ και ο Jon Favreau φτιάχνει την πρώτη live-action τηλεοπτική σειρά για την streaming υπηρεσία της Disney. 

Επιπροσθέτως, ο ισχυρός άνδρας της Disney δεν ξεκαθαρίζει τι ακριβώς εννοεί με την "επιβράδυνση", την ώρα που μετά το 2019 το πρόγραμμα του Star Wars είναι κενό.