Το ‘Green Book’ κατέκτησε το Βραβείο Κοινού στο φετινό Φεστιβάλ του Τορόντο

Το δυνατό βιογραφικό δράμα εποχής του Peter Farrelly στο δρόμο για τα Όσκαρ
18 Σεπτεμβρίου 2018 05:30
Το ‘Green Book’ κατέκτησε το Βραβείο Κοινού στο φετινό Φεστιβάλ του Τορόντο

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Collider, το ιστορικό βιογραφικό φιλμ Green Book του Peter Farrelly, όπου πρωταγωνιστούν ο Viggo Mortensen (The Lord of the Rings Trilogy, Eastern Promises) και ο Mahershala Ali (Moonlight, House of Cards) κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο φετινό Φεστιβάλ του Τορόντο, δημιουργώντας ήδη υψηλές προσδοκίες για πιθανή συμμετοχή του στην επερχόμενη διοργάνωση των Όσκαρ.

Πίσω από την παραγωγή του project βρίσκεται η Participant Media. Οι Nick Vallelonga, Brian Hayes και Brian Currie επεξεργάστηκαν το σενάριο, ενώ τους δύο παραπάνω διάσημους ηθοποιούς πλαισιώνει υποκριτικά και η Linda Cardellini.

Εν προκειμένω, μας εξιστορείται το χρονικό μίας απίθανης φιλίας, εστιάζοντας ειδικότερα στο 1962 με σημείο αναφοράς την γνωριμία του Tony Lip (Viggo Mortensen), ενός Ιταλοαμερικανού μπράβου, με τον Dr. Don Shirley (Mahershala Ali), έναν από τους καλύτερους πιανίστες της τζαζ σε όλον τον κόσμο. Ο πρώτος άνδρας λοιπόν, προσλήφθηκε για να οδηγήσει τον εν λόγω καλλιτέχνη κατά την διάρκεια μίας περιοδείας του στον βαθύ Αμερικανικό Νότο εν μέσω μία πολύ ταραχώδους πολιτικής περιόδου για την χώρα όταν οι Αφροαμερικανοί εισέπρατταν έντονα τον ρατσισμό και τις άδικες διακρίσεις εις βάρος τους. Το κινηματογραφικό αυτό εγχείρημα αντλεί υλικό και από το βιβλίο Negro Motorist Green Book” του Victor Hugo Green, αφηγούμενο μία ιδιαίτερη διαδρομή ζωής πάνω σε τέσσερις τροχούς πέρα από την συνοριακή γραμμή Mason-Dixon.

Το Green Book στις 21 Νοεμβρίου του 2018 αναμένεται να διανεμηθεί και ευρύτερα από τις Participant Media και η Amblin Partners . Παρακάτω μπορείτε να δείτε και σχετικό trailer: