Capri Revolution trailer: Έρωτας, πόλεμος και επανάσταση ξεχειλίζουν σε ένα δυνατό δράμα

Με την υπογραφή του Ιταλού σκηνοθέτη Mario Martone
30 Αυγούστου 2018 16:32
Capri Revolution trailer: Έρωτας, πόλεμος και επανάσταση ξεχειλίζουν σε ένα δυνατό δράμα

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του THR, κυκλοφόρησε καινούργιο trailer για το Capri Revolution, το καινούργιο δράμα εποχής του Mario Martone (Leopardi, Noi credevamo) το οποίο αναμένεται να κάνει ένα πέρασμα στο φετινό Φεστιβάλ της Βενετίας στις 6 Σεπτεμβρίου του 2018.

Στο εν λόγω έργο που φέρει κάτι από την ζεστή αύρα της νότιας Ιταλίας, ο παραπάνω δημιουργός επιχειρεί μία συγκινητική ιστορική αναδρομή στα γεγονότα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, με επίκεντρο την Lucia (Marianna Fontana), μία κοπέλα από αγροτική οικογένεια που μένει στο Capri μαζί με τους δικούς της. Βρισκόμαστε εν έτει 1914, και οικογένεια της νεαρής την υποχρεώνει σε έναν γάμο που έχει κανονιστεί από καιρό, με την ίδια να αντιστέκεται σθεναρά στις πιέσεις του συγγενικού της περιβάλλοντος. Ξαφνικά λίγο πιο έξω από την επαρχία της ανακαλύπτει ένα κοινόβιο αριστερών, αντισυμβατικών καλλιτεχνών με τον χαρισματικό ζωγράφο Seybu (Reinout Scholten van Aschat) να ηγείται αυτού.

Οι δυο τους θα έρθουν πιο κοντά και η Lucia, θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα σε αυτό που προστάζει η καρδιά της για να γευτεί την πολυπόθητη ελευθερία της, και σε αυτό που επιτάσσουν οι κοινωνικές νόρμες της παράδοσης και του καιρού  της. Τα πράγματα εξωθούνται στα άκρα όταν σημάνει η αναπόφευκτη εμπόλεμη σύρραξη της περιόδου εκείνης.

Ο Martone προφανώς την έμπνευσή του για το Capri Revolution την άντλησε από τον Γερμανό εικαστικό και μεταρρυθμιστή Karl Wilhelm Diefenbach, οπαδό ενός πιο εναλλακτικού και φιλήσυχου τρόπου ζωής και καθημερινής πρακτικής, ο οποίος είχε εγκατασταθεί στην ύπαιθρο της Βιέννης πολύ πριν καταλήξει στο Capri. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και το σχετικό trailer: