Στον "πάγο" προσωρινά η παραγωγή του Guardians of the Galaxy Vol. 3

Γενική ανασυγκρότηση για τη Marvel Studios
27 Αυγούστου 2018 15:30
Στον

Αναταράξεις έχουν δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό έπειτα από την αναπάντεχη απόλυση του σκηνοθέτη των Guardians of the Galaxy, James Gunn, όταν ξεθάφτηκαν κάποια πολύ παλιά αμφιλεγόμενα tweets του. Το ρεπορτάζ του THR αποκαλύπτει ότι η Marvel Studios έχει βάλει "στον πάγο" το Guardians of the Galaxy Vol. 3, απολύοντας μάλιστα το προσωπικό της ταινίας που ετοίμαζε την προ-παραγωγή, λέγοντας τους πως είναι ελεύθεροι να ψάξουν αλλού για δουλειά.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Marvel ακυρώνει εντελώς το "Guardians 3" αλλά ότι θα πάρει το χρόνο της για να ξαναβρεί η συγκεκριμένη σειρά τα πατήματα της, ώστε να προχωρήσει. Τα σχέδια ήθελαν το τρίτο κεφάλαιο των Guardians να ξεκινά τα γυρίσματα του στις αρχές του 2019. 

Παρά το γεγονός ότι μια μεγάλη μερίδα του κοινού ήθελε την επαναπρόσληψη του Gunn, μια επιθυμία που εξέφρασε δημοσίως και ολόκληρο το βασικό cast των ταινιών, το σενάριο αυτό έπαψε να υφίσταται μετά την συνάντηση του σκηνοθέτη με τον επικεφαλής της Disney, Alan Horn. Ακούστηκαν ψίθυροι κιόλας ότι ο πρόεδρος των Marvel Studios, Kevin Feige, υποστήριξε την ιδέα της επιστροφής του Gunn, αλλά έγινε κατανοητό ότι το franchise θα συνεχίσει με άλλον σκηνοθέτη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρεπορτάζ του THR αναφέρει ότι ο Taika Waititi, που σκηνοθέτησε με μεγάλη επιτυχία το πρόσφατο Thor: Ragnarok, είχε συνάντηση με τους ιθύνοντες της Marvel, χωρίς να γνωστοποιηθεί ο λόγος της επίσκεψης του. Μπορεί να ήθελαν να του προτείνουν να αντικαταστήσει τον Gunn; Να αναλάβει μια νέα ταινία Thor; Ένα μελλοντικό project; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. 

Ένας άνθρωπος της παραγωγής χαρακτήρισε προσωρινή την παύση της παραγωγής του Guardians 3 και περισσότερο σαν μια γενικότερη ανασυγκρότηση της Marvel και του project, ώστε να επανέρθει δριμύτερο το project λίγο αργότερα.