Nέες φωτογραφίες και poster για το The Favourite του Γιώργου Λάνθιμου

Η νέα ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη θα ανοίξει το 56ο New York Film Festival
24 Αυγούστου 2018 19:50
Nέες φωτογραφίες και poster για το The Favourite του Γιώργου Λάνθιμου

Οι φεστιβαλικές εμφανίσεις για τον Γιώργο Λάνθιμο είναι κάτι το συνηθισμένο για τον ίδιο και τα τελευταία του φιλμ (Βλ. Ο Αστακός, Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού), αφού πλέον αποτελεί έναν από τους πιο περιζήτητους ανερχόμενους σκηνοθέτες του Χόλιγουντ. Έγινε γνωστό ότι η νέα του ταινία με τίτλο The Favourite θα ανοίξει την αυλαία του 56ου New York Film Festival στις 28 Σεπτεμβρίου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι την παγκόσμια πρεμιέρα του θα την πραγματοποιήσει στο φετινό Φεστιβάλ Βενετίας στις 30 Αυγούστου και βρίσκεται ανάμεσα στις ταινίες που θα διεκδικήσουν τον Χρυσό Λέοντα -το πολυτιμότερο βραβείο. Το 2011 στο ίδιο φεστιβάλ ο Λάνθιμος πήρε το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου για τις "Άλπεις".

O καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Kent Jones εγκωμίασε την "Αγαπημένη" του Λάνθιμου λέγοντας:

Το Favourite είναι πολλά πράγματα ταυτοχρόνως, το καθένα από αυτά άρτια δεμένο: ένα ιστορικό δράμα εποχής. Μια οπτική πανδαισία. Μια τρελή τρελή περιπέτεια. Μια τρομακτική επίδειξη της τέχνης της ηθοποιίας από την Rachel Weisz, την Emma Stone και την Olivia Colman, που συνοδεύονται από ένα εκπληκτικό cast. Ένα κατόρθωμα για τον Γιώργο Λάνθιμο. Και είναι μια φανταστική ταινία. Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που ανοίξει την αυλαία μας. 

Μαζί με την ανακοίνωση, δόθηκε στη δημοσιότητα και το πρώτο διεθνές poster αλλά και νέες φωτογραφίες από το επερχόμενο φιλμ σε παραγωγή της A24. 

Το The Favourite ξετυλίγει το νήμα μιας ιστορίας βασισμένης στην έχθρα δύο γυναικών (Rachel Weisz και Emma Stone) τη διάρκεια του 18ου αιώνα στην Αγγλία. Οι δυο τους θα παλέψουν μέχρι θανάτου -κυριολεκτικά και μεταφορικά- για το σώμα και την ψυχή της Βασίλισσας (Οlivia Coleman), ωστόσο να περιμένετε όλα αυτά να είναι ντυμένα στον μανδύα του παράξενου και του αλλόκοτου που φημίζεται ο Λάνθιμος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι η πρώτη φορά που ο Λάνθιμος δεν συνεργάζεται μαζί με τους Θύμιο Μπακατάκη και Ευθύμη Φιλίππου για τη διεύθυνση φωτογραφίας και το σενάριο αντίστοιχα. Τα καθήκοντα αυτά ανέλαβε ο κινηματογραφιστής Robbie Ryan και οι Deborah Davis και Tony McNamara, αντίστοιχα.

Το The Favourite θα κάνει πρεμιέρα στις αμερικάνικες αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου 2018.