Στο νέο trailer του "Climax" τα πάντα εκπέμπουν στην διαπασών

Ο Gaspar Noe ενορχηστρώνει ένα ιδιότυπο κινηματογραφικό θέαμα με πάθος για τον χορό
16 Αυγούστου 2018 14:35
Στο νέο trailer του

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του THR, κυκλοφόρησε καινούργιο trailer για το Climax, το επερχόμενο φιλμ του Gaspar Noe το οποίο έκανε ένα πέρασμα από το φετινό Φεστιβάλ των Καννών αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια.

Στο εν λόγω project της A24, μία ομάδα χορευτών μαζεύεται σε ένα άδειο σχολείο για να προβάρει τα όσα περιλαμβάνει η ρουτίνα του αντικειμένου τους. Αυτό που αρχικά φαντάζει με μία γιορτή γεμάτη διασκέδαση, μουσική και ρυθμό σύντομα μετατρέπεται σε έναν εφιάλτη  από την στιγμή που οι παρευρισκόμενοι αυτού του πάρτι συνειδητοποιούν ότι η γλυκόπιοτη sangria που απολαμβάνουν, περιέχει και ισχυρή δόση LSD. Παραισθήσεις, υπέρμετρη ενεργητικότητα και ένα πολύχρωμο ντελίριο αποκτούν την τιμητική τους στην πίστα χορού, με την ξέφρενη καλλιτεχνική εκτόνωση να έχει πια τον πρώτο λόγο σε μία βραδιά στην οποία η νηφαλιότητα και ο αυτοέλεγχος βαθμιαία υποχωρούν.

Ο Noe ο οποίος γύρισε την ταινία σε διάστημα δέκα πέντε ημερών ώστε να μπορέσει να εξασφαλίσει μία θέση στο διαγωνιστικό κομμάτι του Φεστιβάλ των Καννών, επεξεργάστηκε και το σενάριο. Σε συνέντευξή του, δήλωσε χαρακτηριστικά πάνω στο όλο εγχείρημα:  «Το πρώτο μισό του ‘Climax’ έχει να κάνει αμιγώς με την χαρά του να ζεις. Όμως το δεύτερο μισό αφορά τον εφιάλτη του να ζεις».

Το cast συγκροτούν οι: Sofia Boutella (Atomic Blonde), Sarah Belala, Romain Guillermic, και η Souheila Yacoub.

Πίσω από την παραγωγή βρίσκονται οι Brahim Chioua, Richard Grandpierre, Vincent Maraval και ο Edouard Weil, ενώ την διεύθυνση φωτογραφίας υπογράφει ο Benoit Debie (Spring Breakers, Enter the Void).

Η πρεμιέρα του Climax έχει δρομολογηθεί για την Γαλλία στις 18 Σεπτεμβρίου του 2018, ενώ σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί και η ημερομηνία διανομής του στις Η.Π.Α. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: