The Guilty: Στο νέο trailer ένα ζήτημα ζωής και θανάτου κρέμεται από μια κλωστή

Αν απαντήσεις σ’ αυτήν την κλήση έκτακτης ανάγκης, ετοιμάσου για τις συνέπειες!
16 Αυγούστου 2018 14:18
The Guilty: Στο νέο trailer ένα ζήτημα ζωής και θανάτου κρέμεται από μια κλωστή

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του The Playlist, κυκλοφόρησε καινούργιο trailer για το The Guilty, το φρέσκο ψυχολογικό θρίλερ του Δανού δημιουργού Gustav Möller, το οποίο απέσπασε Βραβείο Κοινού στο φετινό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Sundance στην Κατηγορία “World Cinema Dramatic”.

Το εν λόγω φιλμ εισέπραξε διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς στην παραπάνω διοργάνωση, και αυτό γιατί το λεπτό θέμα που πραγματεύεται δεν θα μπορούσε παρά να σε κάνει να κρατιέσαι από την άκρη του καθίσματός σου!

Ο κεντρικός άξονας της πλοκής περιστρέφεται γύρω από τον ‘Asger Holm’, έναν αστυνομικό τον οποίο υποδύεται ο Jakob Cedergren, και που υποτίθεται ότι εργάζεται σε τηλεφωνικό κέντρο Άμεσης Δράσης και Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών. Ο άνδρας αυτός που φαίνεται να μην δείχνει ιδιαίτερο ζήλο για την δουλειά του ή για τις ζωές που επικοινωνούν μαζί του από την άλλη άκρη της γραμμής, τελικά θα έρθει στην δύσκολη θέση να δοκιμαστούν οι αντοχές του από ένα πολύ κρίσιμο τηλεφώνημα. Ενώ λοιπόν, τον έχει πάρει ο ύπνος στο γραφείο του, δέχεται μία κλήση από μία πανικόβλητη γυναίκα που έχει πέσει θύμα απαγωγής όπως ισχυρίζεται, αλλά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η σύνδεσή τους διακόπτεται. Η κατάσταση που καλείται να διαχειριστεί τον θέτει σε πλήρη επαγρύπνηση και κάνει τους παλμούς του να ανέβουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Ο ήρωας πρέπει να χρησιμοποιήσει όσα μέσα έχει στην διάθεσή του ώστε να βοηθήσει το άτομο που εξαφανίστηκε και να εντοπίσει την ακριβή τοποθεσία όπου κρατείται ως όμηρος. Θα χρειαστεί λοιπόν, να επιστρατεύσει κάθε του δεξιότητα και την διαίσθησή του απέναντι στον κίνδυνο χωρίς να έχει τον χρόνο σύμμαχό του, και με τους προσωπικούς του δαίμονες να συνωμοτούν εναντίον του, δυσχεραίνοντας ολοένα και περισσότερο τα πράγματα.

Στο ευρηματικό αυτό project όπου η δράση εκτυλίσσεται κυρίως σε ένα μέρος, ο σκηνοθέτης καταφέρνει να αξιοποιήσει με αλλεπάλληλες ανατροπές και αποκαλύψεις το στοιχείο της έντασης και της έκπληξης. Μεταξύ άλλων, όμως διατυπώνει και ένα ενδιαφέρον κοινωνικό σχόλιο για τις στείρες πρακτικές και χρονοβόρες διαδικασίες λειτουργίας των Σκανδιναβικών αρχών σε περιστατικά όπου επείγει η χωρίς καθυστερήσεις παρέμβασή τους, υποδεικνύοντας παράλληλα την αναγκαιότητα για περαιτέρω βελτίωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών αυτών.

Το The Guilty αναμένεται να διανεμηθεί στις αμερικανικές αίθουσες από την Magnolia Pictures στις 19 Οκτωβρίου του 2018. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: