Απαγορεύτηκε η προβολή του Christopher Robin στην Κίνα

Η σταυροφορία φίμωσης του Γουίνι από την κινεζική κυβέρνηση συνεχίζεται
05 Αυγούστου 2018 19:51
Απαγορεύτηκε η προβολή του Christopher Robin στην Κίνα

Την προβολή μιας ακόμη ταινίας της Disney απαγόρευσε η κινέζικη κυβέρνηση, για δεύτερη φορά στην ίδια χρονιά. Μετά το A Wrinkle In Time, τώρα και το Christopher Robin δεν θα διανεμηθεί στους κινηματογράφους της Κίνας, επειδή όπως διαβάζουμε στο THR και σύμφωνα με πηγή του, η κυβέρνηση της χώρας έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια μια σταυροφορία φίμωσης εικόνων και φωτογραφιών του Γουίνι το Αρκουδάκι. Ο λόγος πίσω από αυτό το κυνήγι είναι γιατί η μορφή του Γουίνι έχει χρησιμοποιηθεί ως σύμβολο των αντιστασιακών του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, με πρόεδρο τον Xi Jinping. 

Μάλιστα, η όλη υπόθεση ξεκίνησε το 2013, όταν ο πρόεδρος Jinping συναντήθηκε με τον Barack Obama, κυκλοφόρησε ένα meme που τους παρομοίαζε ως τους χαρακτήρες του Γουίνι και του Τίγρη, όμως από το 2017 και έπειτα οι αρχές λογοκρισίας της Κίνας κυνηγούν μανιωδώς αυτό το περιεχόμενο.

Μάλιστα, για αυτόν τον λόγο οι κινεζικές αρχές έκοψαν το HBO τη περασμένη εβδομάδα, όταν ο παρουσιαστής του Last Week Tonight, John Oliver, σατίρισε την ευαισθησία του προέδρου Xi με το να συγκρίνεται με τον Γουίνι. 

Ωστόσο, μια διαφορετική πηγή έρχεται να αντικρούσει την πρώτη, λέγοντας πως η απαγόρευση είχε να κάνει με το μέγεθος και το ποσοστό των ξένων ταινιών, καθώς υπάρχουν αρκετές δυνάμεις του Χόλιγουντ στην κινέζικη αγορά. 

Το Christopher Robin προβάλλεται ήδη στις ΗΠΑ, ενώ στη χώρα μας θα προβάλλεται από τις 6 Σεπτεμβρίου.