Peterloo: Στο πρώτο trailer αναβιώνει η ιστορική εξέγερση του 1819 που κατέληξε σε σφαγή

Ένα ιστορικό βρετανικό δράμα καταφτάνει στην μεγάλη οθόνη
28 Ιουλίου 2018 09:52
Peterloo: Στο πρώτο trailer αναβιώνει η ιστορική εξέγερση του 1819 που κατέληξε σε σφαγή

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Movie Fone, κυκλοφόρησε το πρώτο trailer του δράματος εποχής Peterloo του Amazon Studios, την σκηνοθεσία του οποίου υπογράφει ο Mike Leigh (Mr. Turner).

Η επανάσταση του 1819 που έλαβε χώρα στο St. Peter's Field του Manchester στην Αγγλία αλλά έμελε να εξελιχτεί σε μία πολύ βίαιη καταστολή, ζωντανεύει μέσα από μία υποβλητική κινηματογραφική αφήγηση.

Η υπόθεση του έργου τοποθετείται χρονικά στα τέλη των Ναπολεόντειων Πολέμων, με την οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας να περνάει τεράστια ύφεση και τον λαό της να λιμοκτονεί λόγω των δυσβάσταχτων μέτρων που ψηφίστηκαν από το Κοινοβούλιο. Αυτό οδήγησε σε δημόσιες διαδηλώσεις αρχικά ειρηνικές μέχρι τη στιγμή που το βρετανικό ιππικό βάδισε προς το St. Peter's Field για να καταστείλουν βάναυσα την εξέγερση 80.000 ανθρώπων. Εκατοντάδες τραυματίστηκαν και περισσότεροι από δώδεκα σκοτώθηκαν στις συγκεκριμένες αναταραχές που σημειώθηκαν.

Τα εν λόγω αιματηρά επεισόδια που αποκλήθηκαν ως «Peterloo», εν τέλει συνέβαλλαν στο να προωθηθούν αργότερα  πιο δημοκρατικές και δίκαιες μεταρρυθμίσεις.

Το cast απαρτίζουν οι: Rory Kinnear, Maxine Peake, Neil Bell, Philip Jackson, Vincent Franklin, Karl Johnson, και ο Tim McInnerny. Η πρεμιέρα του Peterloo έχει δρομολογηθεί για τις Η.Π.Α. στις 9 Νοεμβρίου του 2018. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: