Απολύθηκε ο James Gunn από το Guardians of the Galaxy 3 λόγω αμφιλεγόμενων tweets

Η Disney τερμάτισε κάθε σχέση που είχε με τον σκηνοθέτη εν μία νυκτί 
21 Ιουλίου 2018 15:44
Απολύθηκε ο James Gunn από το Guardians of the Galaxy 3 λόγω αμφιλεγόμενων tweets

Σαν βόμβα από το πουθενά έσκασε η είδηση της απόλυσης του James Gunn από το Guardians of the Galacy Vol. 3, με τη Disney να πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και να κόβει κάθε επαγγελματική σχέση με τον σκηνοθέτη. Η υπόθεση ξεκίνησε ύστερα από μια αψιμαχία που είχε ο Gunn στο Twitter με ακροδεξιούς χρήστες, οι οποίοι ξέθαψαν μερικά tweets του από το παρελθόν που είχαν αμφιλεγόμενο ή προσβλητικό περιεχόμενο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια αλυσιδωτή αντίδραση που είδε τον λογαριασμό του Gunn να διαγράφεται προσωρινά, λίγο μετά να επαναφέρεται και τον επικεφαλής των Walt Disney Studios, Alan Horn, να προβαίνει στις εξής ανακοίνωση:

Οι προσβλητικές συμπεριφορές και δηλώσεις που ανακαλύφθηκαν στο Twitter feed του James είναι αδικαιολόγητα και δεν συνάδουν με τις αρχές του στούντιο μας, έτσι κόψαμε κάθε επαγγελματική σχέση που είχαμε. 

Ναι, καλά διαβάσατε, έτσι απλά εν μια νυκτί ο Gunn αποτελεί παρελθόν από το Marvel Cinematic Universe, το οποίο βοήθησε τα μέγιστα για να σταθεί εκεί που είναι, διότι αποτελεί τον δημιουργό του κοσμικού τμήματος του και ετοίμαζε εδώ και πάρα πολύ καιρό τα όσα θα συμβούν στο σύμπαν πέραν του Phase 4 και του Guardians 3. Άλλωστε ήταν γνωστό πως μέσα στο 2019 θα ξεκινούσε τα γυρίσματα του Guardians of the Galaxy Vol. 3 και η διαδικασία της προ-παραγωγής ήταν σε προχωρημένο στάδιο. 

Όπως διαβάζουμε στο The Playlist τα εν λόγω tweets ήταν πριν από μια δεκαετία και διακωμωδούσε σοβαρά θέματα όπως η παιδοφιλία και ο βιασμός. Ο Gunn είχε ζητήσει συγγνώμη δημοσίως για αυτά, έχοντας υποστηρίξει ότι είχαν χιουμοριστικό χαρακτήρα, ωστόσο μόλις βγήκαν στο φως δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Disney παρά το να αποστασιοποιηθεί. 

Από την πλευρά του ο επιτυχημένος σκηνοθέτης σε μια σειρά από tweets εξέδωσε τη δική του ανακοίνωση, υπερασπιζόμενος τον εαυτό του λέγοντας μεταξύ άλλων: 

"Πολύς κόσμος που ακολουθεί την καριέρα μου και ξέρουν από που ξεκίνησα, με έβλεπαν ως ένα προβοκάτορα, κάνοντας ταινίες και λέγοντας αστεία που ήταν εξωφρενικά και ταμπού. Όπως έχω συζητήσει δημοσίως πολλές φορές, όπως έω εξελιχθεί ως άνθρωπος έτσι έχει γίνει με τη δουλειά και το χιούμορ μου. 

...Στο παρελθόν έχω απολογηθεί για το χιούμορ μου που μπορεί να πληγώνει άτομα. Πραγματικά ένιωθα μετανιωμένος και εννοούσα κάθε λέξη της συγγνώμης μου...

Όπως και να έχει αυτή είναι η απόλυτα ειλικρινής αλήθεια: Συνήθιζα να κάνω πολλά προσβλητικά αστεία. Δεν το κάνω πλέον. Δεν ρίχνω το φταίξιμο στο παρελθόν μου για αυτό αλλά μου αρέσει ο εαυτός μου περισσότερο και νιώθω πιο ολοκληρωμένος άνθρωπος όντας δημιουργικός σήμερα. Σας αγαπώ όλους."

Μάλιστα, σήμερα τα ξημερώματα Ελλάδας ήταν προγραμματισμένο ένα ειδικό πάνελ στο κεντρικό Hall H του San Diego Comic-Con με παρουσιαστή τον Gunn, ο οποίος θα παρουσίασε ένα νέο horror project, που είχε κάνει tease κιόλας μερικές ώρες πριν ξεσπάσει η υπόθεση. 

Το μεγάλο ερώτημα που πλανάται πλέον είναι τι μέλλει γενέσθαι με το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel και το μεσοπρόθεσμο μέλλον του, το οποίο είχε βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στον James Gunn.