Ανακαλύφθηκε το χαμένο σενάριο του Stanley Kubrick για το "Burning Secret"

Θα βρει άραγε τον δρόμο προς την μεγάλη οθόνη;
19 Ιουλίου 2018 12:29
Ανακαλύφθηκε το χαμένο σενάριο του Stanley Kubrick για το

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του The Playlist, κυκλοφόρησε η είδηση ότι βρέθηκε το χαμένο σενάριο που είχε γράψει ο Stanley Kubrick για το ‘Burning Secret’.

Ο Nathan Abrams, ακαδημαϊκός και ιστορικός που ασχολούνταν με το έργο του σπουδαίου αυτού δημιουργού, μέσα από διεξοδική του έρευνα ανακάλυψε στα αρχεία της MGM φυλαγμένο το παραπάνω εκτενές σενάριο που συνέλαβε ο  Kubrick και το οποίο αποτύπωσε στο χαρτί το 1956. Το ‘Burning Secret’ δεν πήρε ποτέ το πράσινο φως ώστε να γυριστεί στο σινεμά και έπειτα από τον θάνατο του σκηνοθέτη η ύπαρξή του ξεχάστηκε με την πάροδο του χρόνου.

Όπως διαβεβαίωσε από μεριάς του ο Abrams τον εξέπληξε το όλο γεγονός, και μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά επ’ αυτού: «Δεν μπορούσα να το πιστέψω! Είναι τόσο συναρπαστικό! Θεωρούνταν ότι είχε χαθεί. Οι λάτρεις του Kubrick γνωρίζουν ότι ήθελε να το κάνει ταινία, αλλά κανείς δεν πίστευε ότι το είχε ολοκληρώσει. Τώρα έχουμε ένα αντίγραφο και αυτό αποδεικνύει ότι είχε φτιάξει ένα πλήρες σενάριο».

Ο εν λόγω ειδικός έφερε στο φως το ξεχωριστό αυτό εύρημα, κατά την διάρκεια που αναζητούσε κατάλληλο υλικό για το βιβλίο που επιμελούνταν σχετικά με το τελευταίο φιλμ του Kubrick, το Μάτια Ερμητικά Κλειστά του 1999, με πρωταγωνιστές τον Tom Cruise και την Nicole Kidman.

Το ‘Burning Secret’ βασίζεται σε ένα μυθιστόρημα του 1913 που ανήκε στον συγγραφέα Stefan Zweig. Η υπόθεση του αφορά ένα νεαρό αγόρι που γίνεται φίλος με έναν ενήλικα. Ο άνδρας λοιπόν, χρησιμοποιεί την σχέση του αυτή με το παιδί έτσι ώστε να προσεγγίσει ερωτικά την μητέρα του μικρού.

Το μεγάλο ερώτημα λοιπόν, στην προκειμένη περίπτωση είναι τί θα γίνει με το σενάριο, μιας που η ύπαρξή του είναι τώρα γνωστή στο κοινό. Δεν πρόκειται απλά για τυχαίες σημειώσεις που γράφτηκαν κάπου αλλά κάτι σε ολοκληρωμένη μορφή.

Όπως πάντως τόνισε από μέρους του και ο Abrams: «Είναι ένα πλήρες σενάριο το οποίο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί και ως φιλμ από τους κινηματογραφιστές σήμερα».

Tags: