Ο Timothée Chalamet για πρωταγωνιστής στο DUNE του Denis Villeneuve;

Στα χνάρια του Kyle McLachlan...
17 Ιουλίου 2018 14:45
Ο Timothée Chalamet για πρωταγωνιστής στο DUNE του Denis Villeneuve;

Ο Denis Villeneuve προχωράει με γοργούς ρυθμούς όσον αφορά το επόμενο του project που είναι το κινηματογραφικό reboot του Dune, βασισμένο στο επικό sci-fi διήγημα του Frank Herbert. Σύμφωνα με δημοσίευμα του THR, σε διαπραγματεύσεις βρίσκεται ο Timothée Chalamet για να πρωταγωνιστήσει στο νέο Dune. 

Ο υποψήφιος για Όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου στο Call Me By Your Name ηθοποιός προορίζεται για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας, αυτόν του Paul Atreides, που ενσάρκωσε παλιότερα ο Kyle McLachlan (Twin Peaks) στην ομώνυμη ταινία του 1984 του David Lynch. Για την ιστορία η κινηματογραφική απόπειρα του Lynch παρά το ότι αποτελεί σταθμός για το sci-fi genre απέτυχε παταγωδώς στο box office. Μια παρόμοια ιστορία φέρει και η πρόσφατη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του Villeneuve, Blade Runner 2049, η οποία παρά το ότι αποτέλεσε ένα εξαιρετικό sequel, δεν είχε την αναμενόμενη εμπορική πορεία. 

Η εταιρία παραγωγής Legendary Pictures στοχεύει να ξεκινήσει τα γυρίσματα στις αρχές του 2019, με το DUNE να βγαίνει στις αίθουσες εκτός απροόπτου μέσα στο 2020.