Βρέθηκε η σκηνοθέτης του "Black Widow"

Και αυτήν είναι η Cate Shortland
13 Ιουλίου 2018 14:24
Βρέθηκε η σκηνοθέτης του

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του THR, κυκλοφόρησε η είδηση ότι στην καρέκλα της σκηνοθεσίας του Black Widow, θα καθίσει τελικά η Cate Shortland.

Η Marvel Studios αφού συναντήθηκε με 70 υποψήφιους δημιουργούς, κατέληξε τελικά στην επιλογή της Shortland για την solo ταινία που θα εστιάσει στην comic ηρωίδα ‘Natasha Romanov’. Ανάμεσα στις φιναλίστ όμως, ήταν και οι:  Amma Asante (Belle, A United Kingdom), Maggie Betts (Novitiate), Melanie Laurent (Galveston) και η Kimberly Peirce (Boys Don't Cry).

Η Shortland έχει ένα αξιόλογο βιογραφικό που περιλαμβάνει κινηματογραφικά εγχειρήματα όπως το ρομαντικό δράμα Somersault (2004) με τον Sam Worthington, το ιστορικό δράμα Lore (2012) με την Saskia Rosendahl και το ψυχολογικό θρίλερ Berlin Syndrome (2017) με την Teresa Palmer.

Η συγκεκριμένη σκηνοθέτης πλέον επιθυμεί να δοκιμάσει τις δυνατότητές της και με μία action περιπέτεια όπου κεντρικό ρόλο θα έχει φυσικά η Scarlett Johansson. Η υπόθεση του έργου θα τοποθετηθεί χρονικά πριν από τα γεγονότα του πρώτου φιλμ των Avengers, με την διάσημη ηθοποιό να υποδύεται και πάλι την περίφημη Ρωσίδα κατάσκοπο και υπερηρωίδα. Το σενάριο θα επιμεληθεί η Jac Schaeffer (Olaf’s Frozen Adventure, The Hustle).

Η πρεμιέρα του Black Widow δεν έχει δρομολογηθεί ακόμη, ενώ το εν λόγω project αποτελεί και επίσημα την δεύτερη ταινία μετά το επερχόμενο Captain Marvel, με πρωταγωνίστρια γυναικεία φιγούρα του Marvel Cinematic Universe.