Colette: Στο νέο trailer η Keira Knightley μεταμορφώνεται σε μία μαχητική σουφραζέτα

Και παλεύει για τα δικαιώματα της γυναίκας σε ένα φεμινιστικό δράμα εποχής
13 Ιουλίου 2018 09:08
Colette: Στο νέο trailer η Keira Knightley μεταμορφώνεται σε μία μαχητική σουφραζέτα

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του THR, κυκλοφόρησε καινούργιο trailer για το ιστορικό φεμινιστικό δράμα Colette, όπου στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται ο Wash Westmoreland, και στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει η Keira Knightley.

Το βιογραφικό αυτό φιλμ, το σενάριο του οποίου υπογράφει ο Richard Glatzer, επικεντρώνεται στο ανυπότακτο και δημιουργικό πνεύμα της Γαλλίδας συγγραφέως Sidonie-Gabrielle Colette (Knightley).  Η ξεχωριστή αυτή μορφή των Γραμμάτων αποτέλεσε μία από τις πρωτοπόρους της γενιάς της, αφού θέλησε να ξεπεράσει τις αναχρονιστικές προκαταλήψεις που επικρατούσαν εις βάρος των γυναικών, και ιδιαίτερα των συγγραφέων του 20ου αιώνα, καταφέρνοντας να διακριθεί και να προταθεί ακόμη και για Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Η υπόθεση της εν λόγω μυθοπλασίας λοιπόν, εστιάζει στην νεαρή Colette, η οποία έχοντας παντρευτεί με τον Παριζιάνο μυθιστοριογράφο Henry Gauthier-Villars (Dominic West), εγκαταλείπει την ζωή της στην εξοχή της Γαλλίας και αποφασίζει να τον ακολουθήσει στο Παρίσι, όπου και τελικά βρίσκει τρόπο να δώσει διέξοδο στο σπουδαίο ταλέντο της στον γραπτό λόγο. Έτσι, ο σύζυγός της γνωστός με το ψευδώνυμο ‘Willy’, την πείθει να γίνει η ghostwriter του σε ένα βιβλίο που φέρει το όνομά του. Μόλις εκδίδεται το συγκεκριμένο έργο σημειώνοντας τεράστια επιτυχία, η Colette τολμάει να βγει από την αφάνεια της και την σκιά του χειριστικού συντρόφου της, αγωνιζόμενη πια για όλα όσα την κάνουν να αισθάνεται πληρότητα και ελευθερία.

Προφανώς και η επιλογή της Keira Knightley ως επικεφαλής του cast δεν είναι άσχετη, μιας και η ίδια συνιστά ένθερμη υποστηρικτής όσον αφορά την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της γυναίκας, προωθώντας καμπάνιες όπως το #MeToo and Time ενώ συμμετέχει ακόμη και σε άλλες δυναμικές δράσεις για την ισοτιμία των δύο φύλων.

Το Colette, το οποίο έκανε και ένα πέρασμα από το Sundance Film Festival, ήδη συζητιέται για το ότι μπορεί να διεκδικήσει υποψηφιότητα στα ερχόμενα Oscar, ενώ η πρεμιέρα του στις Η.Π.Α. αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου του 2018. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και το σχετικό trailer: