Avengers: Infinity War | Δείτε πως γυρίστηκαν οι σκηνές με τον Thanos

Η μαγεία των ειδικών εφέ και του motion capture
24 Ιουνίου 2018 21:06
Avengers: Infinity War | Δείτε πως γυρίστηκαν οι σκηνές με τον Thanos

Πρόκειται για μία από τις τέσσερις ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου που κατάφεραν να ξεπεράσουν τα $2 δις σε εισπράξεις και η γρηγορότερη που κατάφερε να φτάσει το $1 δις στο box office. Ο λόγος για τον τιτάνα και επί μια δεκαετία στα σκαριά για τη Marvel, Avengers: Infinity War. Όντας και μια από τις ακριβότερες παραγωγές, τα φώτα στράφηκαν στην βαριά χρήση των CGI που έκανε η Marvel Studios, τα οποία είχαν μια καθολική αποδοχή από το κοινό κυρίως για την ποιότητα τους. 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS

Σημείο κατατεθέν της ταινίας όπου τα ειδικά εφέ πράγματι έκλεψαν την παράσταση είναι η ενσάρκωση του Thanos επί της οθόνης. Είναι ευρέως γνωστό ότι ένας CGI χαρακτήρας μπορεί να αποφέρει δυσάρεστα αποτελέσματα σε μια ταινία ιδιαίτερα όταν το κοινό είναι μαθημένο σε ποιοτικά ειδικά εφέ και πάρτε για παράδειγμα την μετριότατη υλοποίηση του Steppenwolf στο Justice League, του οποίου το CGI ήταν παράταιρο σε σχέση με τα υπόλοιπα εφέ και τα σκηνικά. 

Τέσσερα βίντεο από την διαδικασία παραγωγής των VFX του Infinity War βρήκαν το δρόμο τους στο YouTube από το κανάλι It's Amazing και όλα δείχνουν σε δράση τον Josh Brolin με την motion capture στολή σε μερικές σημαντικές σκηνές από την ταινία. Συγκεκριμένα, φαίνεται πως η μάχη του Thanos με τον Hulk γυρίστηκε σε δύο διαφορετικές περιστάσεις, μια με τον Brolin μόνο του και μια με τον Mark Ruffalo μόνο του. Στο δεύτερο απόσπασμα βλέπουμε την σκηνή που ο Thanos έχει μια συγκινητική συζήτηση με την κόρη του, Gamora. Τέλος στο τρίτο βίντεο, βλέπουμε πως γυρίστηκε η τελική μάχη με τον Thanos στη Wakanda, αλλά και όταν ο Mad Titan εξηγεί το πλάνο τους στους Doctor Strange και Iron Man, με τους Benedict Cumberbatch και Robert Downey Jr να μην βρίσκονται στην ίδια σκηνή. 

Απολαύστε τα παρακάτω και δείτε πως γυρίστηκαν μερικές εντυπωσιακές σκηνές του Infinity War. Τη συνέχεια του θα δούμε με το ατιτλοφόρητο Avengers 4 τον Μάιο του 2019.