O Joaquin Phoenix θα φορέσει το χαμόγελο του Joker και επίσημα!

Η Warner Bros. έβγαλε τον κρυμμένο άσσο από το μανίκι της
14 Ιουνίου 2018 11:44
O Joaquin Phoenix θα φορέσει το χαμόγελο του Joker και επίσημα!

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Screen Rant, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Joaquin Phoenix θα ενσαρκώσει και επίσημα τον ‘Joker’ ενώ αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες για τον προϋπολογισμό και την πλοκή της ταινίας του ομώνυμου αντιήρωα. Η ταινία αυτή δεν θα είναι ενσωματωμένη στο σύμπαν της DC, αλλά θα τοποθετηθεί κάτω από μία νέα επωνυμία που ενδέχεται να ονομάζεται “DC Dark” ή “DC Black”. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα αυτά έρχονται, με διαφορά μιάμισης περίπου εβδομάδας έπειτα και από την ανακοίνωση του spin-off του Suicide Squad, ενός ακόμη σόλο φιλμ που ετοιμάζεται πάλι για τον ‘Joker’, τον οποίο ωστόσο θα υποδυθεί ο Jared Leto, με την σφραγίδα όμως της DC σε αυτό στην προκειμένη περίπτωση.

Όσον αφορά πάντως, την δουλειά όπου θα συμμετέχει ο Joaquin Phoenix, την σκηνοθεσία υπογράφει ο Todd Phillips (The Hangover films) ενώ ο καταξιωμένος δημιουργός Martin Scorsese θα επωμιστεί καθήκοντα παραγωγού. Να πούμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα από τον πρωταγωνιστή του Μονομάχου εμφανίζεται ως υποψήφιο για τον ρόλο comic χαρακτήρων, μιας που ο Phoenix σύμφωνα με φήμες ήταν ανάμεσα στους ηθοποιούς που η Marvel Studios σκεφτόταν να προτείνει για τον ρόλο του ‘Doctor Strange’, πριν τελικά αναλάβει την εν λόγω ερμηνεία ο Benedict Cumberbatch.

Η υπόθεση του φιλμ λοιπόν, θα διαδραματίζεται μέσα στην δεκαετία του 1980 και θα πραγματεύεται τα πρώτα όχι και τόσο επιτυχημένα βήματα του ‘Joker’ ως κωμικού και πώς ο ίδιος άρχισε να αυτοαποκαλείται ως  «Clown Prince of Crime», οπότε θα γίνει μία αναδρομή στις ρίζες της συγκεκριμένης φιγούρας.

Με βάση και σχετική αναφορά του THR, τα γυρίσματα της χωριστής αυτής κινηματογραφικής μυθοπλασίας που θα αναπτυχθεί για τον Joker αναμένεται να ξεκινήσουν φέτος το φθινόπωρο με budget ύψους $55 εκατ., ποσό που θα μπορούσε να θεωρηθεί κάπως μικρότερο σε σύγκριση με τα χρήματα που δαπανώνται για ανάλογου τύπου εγχειρήματα όπως είναι οι ταινίες με σούπερ-ήρωες. Παρόλαυτα, η Warner Bros. φαίνεται να κατανοεί πώς όσο ακριβοπληρωμένο κι αν είναι ένα project κάτι τέτοιο δεν συνιστά κατ’ ανάγκη και δείκτη επιτυχίας για το όλο αποτέλεσμα. Έτσι απομένει να διαπιστωθεί το πόσο ενδιαφέρουσα θα αποδειχτεί η δόμηση του μύθου, μέσω της αφήγησης, που θα εφαρμοστεί καθώς και το εάν έχουν επιλεγεί κατάλληλα οι συμμετέχοντες του cast.