"Shock And Awe" trailer: Πόσες αλήθειες θάφτηκαν για τον πόλεμο στο Ιράκ;

Οι Woody Harrelson και James Marsden προσπαθούν να αποκαλύψουν μία συνωμοσία
21 Μαΐου 2018 16:36

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του The Playlist, κυκλοφόρησε νέο trailer για το Shock and Awe, το καινούργιο θρίλερ του Rob Reiner (This is Spinal Tap,Misery,When Harry Met Sally, LBJ) το οποίο κάνει λόγο για το έργο των εκπροσώπων του Τύπου όσον αφορά την συμβολή της ερευνητικής δημοσιογραφίας σε θέματα πολιτικής διαφάνειας και εθνικής ασφάλειας.

Με βάση και τα όσα προαναφέρθηκαν, το φιλμ ενδεχομένως να θυμίσει κάτι από το βραβευμένο με Όσκαρ All The President’s Men, το The Post ή και το Spotlight. Η ταινία συγκεκριμένα εστιάζει στην περίπτωση δύο ρεπόρτερ, τους οποίους υποδύονται ο James Marsden (Westworld) και ο Woody Harrelson (True Detective), και οι οποίοι τόλμησαν να αποκαλύψουν την αλήθεια για την αμερικανική σταυροφορία που οδήγησε στον πόλεμο στο Ιράκ.

Το όλο εγχείρημα αντλεί υλικό από την αληθινή ιστορία δύο δημοσιογράφων του ειδησεογραφικού οργανισμού ‘Knight Ridder’ που ήταν και οι μόνοι που διέγνωσαν σωστά τις προθέσεις του τότε πλανητάρχη πριν γίνει η εισβολή των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ το 2003. Οι συνάδελφοι αυτοί αμφισβήτησαν απερίφραστα τα κίνητρα του Bush και τα όσα ισχυριζόταν ως υποτιθέμενη αναγκαιότητα για να επιτύχει την νομιμοποίηση της επέμβασης που έτσι κι αλλιώς ετοίμαζε. Το cast συμπληρώνουν ο ίδιος ο Rob Reiner καθώς επίσης η Milla Jovovich, η Jessica Biel, και ο Tommy Lee Jones.

Το Shock and Awe θα κάνει το ντεμπούτο του στο DirecTV στις 14 Ιουνίου, πριν διανεμηθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες των Η.Π.Α. στις 13 Ιουλίου του 2018. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: