Οι Steven Spielberg και Leonardo DiCaprio δίνουν και πάλι τα χέρια

Η νέα τους συνεργασία θα είναι η βιογραφία του Ulysses S. Grant
18 Μαΐου 2018 16:23
Οι Steven Spielberg και Leonardo DiCaprio δίνουν και πάλι τα χέρια

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Variety, ο Steven Spielberg και ο Leonardo DiCaprio είναι σε συζητήσεις για την συμμετοχή τους στην κινηματογραφική βιογραφία του Ulysses S. Grant σε παραγωγή της Lionsgate. Μετά το Catch Me if You Can του 2002, απ’ ό,τι φαίνεται οι επαγγελματικοί τους δρόμοι είναι πιθανόν να διασταυρωθούν ξανά έπειτα από δέκα έξι χρόνια. Θα δούμε λοιπόν, να μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη η ζωή του Grant που ήταν ευρέως αναγνωρισμένος ως επικεφαλής του Στρατού της Ένωσης, τον οποίο και οδήγησε στην νίκη τους επί των δυνάμεων της Συνομοσπονδίας υπό την επίβλεψη του τότε Προέδρου των Η.Π.Α., Abraham Lincoln. Η φυσιογνωμία στην οποία θα επικεντρωθεί το φιλμ κέρδισε καθοριστικής σημασίας μάχες στο Shiloh και στο Vicksburg. Μεταξύ άλλων, κατάφερε να αναρριχηθεί στην εξουσία και να γίνει ο διάδοχος του Andrew Johnson, επιχειρώντας παράλληλα δράσεις που θα συνέβαλλαν στην κατάργηση του θεσμού της δουλείας, και την λήψη μέτρων απέναντι στην οργάνωση της Ku Klux Klan.

Το όλο εγχείρημα θα αντλήσει υλικό από το ιστορικό μυθιστόρημα του βραβευμένου με Pulitzer, Ron Chernow, το οποίο δημοσιεύθηκε το 2017 και μπήκε πολύ σύντομα στην κατηγορία των best-seller των New York Times. Την προσαρμογή του σεναρίου θα επιμεληθεί ο David James Kelly.

Ο Spielberg έχει εντρυφήσει αριστοτεχνικά σε πολλά είδη της βιομηχανίας του θεάματος, όντας εξοικειωμένος και με δράματα εποχής που περιέχουν βιογραφικά στοιχεία. Περίτρανη απόδειξη αυτού αποτελεί το Saving Private Ryan (1998), αλλά και η πιο πρόσφατη δουλειά του στο Lincoln το 2013, η οποία του χάρισε την 8η υποψηφιότητά του για Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας, ενώ ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Daniel Day-Lewis απέσπασε το 3ο  του Χρυσό Αγαλματίδιο από την Ακαδημία. Τον Ulysses S. Grant τότε είχε υποδυθεί ο Jared Harris (The Crown, Mad Men, Sherlock Holmes: A Game of Shadows).