Toff Guys: Ο Guy Ritchie επιστρέφει στις σκηνοθετικές του ρίζες

Το βρετανικό δράμα θα έχει και πάλι την τιμητική του
04 Μαΐου 2018 12:57
Toff Guys: Ο Guy Ritchie επιστρέφει στις σκηνοθετικές του ρίζες

Με το που ακούει κανείς το όνομα Guy Ritchie, οπωσδήποτε του έρχονται στο μυαλό το Δύο καπνισμένες κάννες (1998) και το Snatch (2000), δύο ταινίες που αποπνέουν κάτι από το badass βρετανικό στυλ παρανομίας στην μεγάλη οθόνη. Αυτή τη φορά ο διάσημος σκηνοθέτης, βάζει μπρος για την νέα του ταινία, Toff Guys, για την οποία σε λίγο καιρό θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες εν όψει και του 71ου Φεστιβάλ των Καννών.

Με το καινούργιο του αυτό εγχείρημα μας υπενθυμίζει ότι επίκειται μία επιστροφή στις σκηνοθετικές του ρίζες όσον αφορά το είδος θεάματος στο οποίο έχει αποδείξει περίτρανα ότι είναι μετρ! Ναι, μπορεί να μας παραξένεψε λιγάκι με την τελευταία του δουλειά, την περιπέτεια του φανταστικού King Arthur: Legend of the Sword, καθώς έπειτα και από το κατασκοπευτικό φιλμ The Man from U.N.C.L.E. περιμέναμε να προσανατολιστεί σε μία κατεύθυνση που του είναι πιο οικεία, όμως ο Guy Ritchie μάλλον τότε θέλησε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Βέβαια, απ’ ό,τι φαίνεται ο ίδιος ξανασκέφτηκε αυτή του την επαγγελματική κίνηση που ξένισε πολλούς fans του, οπότε λαχτάρησε να πραγματοποιήσει ένα δυναμικό come back στο πεδίο του σινεμά που τόσο καλά κατέχει, το αστυνομικό δράμα καθαρόαιμης βρετανικής αισθητικής.

Με βάση αναφορές τόσο του Collider, όσο και του Deadline, ο Ritchie θα καθίσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη για το Toff Guys, «ένα στυλιζαρισμένο και αμιγώς βρετανικό δράμα», το σενάριο του οποίου επιμελήθηκε από κοινού με τους συνεργάτες του, Marn Davies και Ivan Atkinson.

Το έργο είναι ένα υβρίδιο του Sexy Beast και του Downton Abbey, με την υπόθεσή του να εστιάζει σε έναν γέννημα θρέμμα Άγγλο βαρόνο ναρκωτικών που προσπαθεί να εξαργυρώσει την άκρως κερδοφόρα αυτοκρατορία του με την πώληση της σε μία δυναστεία δισεκατομμυριούχων από την Οκλαχόμα.