Τι συμβαίνει με τα sequel του Mad Max: Fury Road;

Όλο το παρασκήνιο για την αγωγή που κρατάει πίσω τη συνέχεια
17 Απριλίου 2018 20:50
Τι συμβαίνει με τα sequel του Mad Max: Fury Road;

Μια καθόλου ωραία ημέρα ξεπροβάλλει για τα πιθανά sequel του Mad Max: Fury Road. Η έξι φορές βραβευμένη με Όσκαρ ταινία δράσης του George Miller που έσπασε τα ταμεία και έθεσε νέα στάνταρ για το πως πρέπει να γυρίζονται οι ταινίες του genre, άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς, με τον χαρακτήρα της Furiosa, την οποία υποδύθηκε η Charlize Theron, με αποτέλεσμα οι fans να ζητούν μια συνέχεια με την ίδια στο τιμόνι.

Βέβαια, η συνέχεια του αριστουργηματικού Fury Road ταλαιπωρείται από μια αγωγή μεταξύ του σκηνοθέτη του George Miller και της Warner Bros. Σύμφωνα με άρθρο που δημοσίευσε η Sydney Morning Herald, νέες πληροφορίες θέλουν πως υπάρχουν ακόμη θέματα με τις δύο πλευρές, καθώς η εταιρία παραγωγής του Miller θα λάμβανε bonus $9 εκ. και μερίδιο από τα εισιτήρια εάν το Mad Max Fury Road παραδινόταν κάτω από το συμφωνηθέν budget των $157 εκατομμυρίων. Κάτι το οποίο δεν έγινε σαφώς, με τον Miller να υποστηρίζει ότι τα επιπλέον κόστη ήταν αποτέλεσμα παρεμβολών του στούντιο. 

Το τελικό κόστος του φιλμ ανήλθε στα $185.1 εκατομμύρια με το συμβόλαιο της εταιρίας του Miller με τη Warner απαιτούσε μια PG-13 ταινία διάρκειας 100 λεπτών και όχι μια 120 λεπτών και R-rated, όπως κατέληξε. Η ανταπάντηση του Miller λέει πως το στούντιο επέμενε να μη γυριστούν συγκεκριμένες σκηνές του σεναρίου, ενώ αργότερα ζητούσε να προστεθούν σε reshoots, μια απόφαση που ανέβασε το κόστος της κατά δεκάδες εκατομμύρια, επί της ουσίας προκαλώντας αχρείαστες καθυστερήσεις στην παραγωγή. 

Να αναφέρουμε πως το γράψιμο του Fury Road πήρε τόσο πολύ χρόνο, που έγραψε ήδη το σενάριο για δύο πιθανές συνέχειες. 

Το εάν και πότε θα ξεπεραστούν οι διαφορές του Miller με τη Warner μένει να δείξει ο χρόνος, πάντως τόσο η Theron όσο και ο Hardy είναι πρόθυμοι για μια συνέχεια, είτε αυτή είναι sequel είτε κάποιο prequel, όπως έχει ειπωθεί στο πρόσφατο παρελθόν. Επίσημα χείλη της παραγωγής έχουν επιβεβαιώσει πως η επόμενη ταινία θα ονομάζεται Mad Max: The Wasteland