R. Lee Ermey: Έφυγε από τη ζωή ο λοχίας του Full Metal Jacket

Οι συμπρωταγωνιστές του αποτίουν φόρο τιμής στον ηθοποιό
16 Απριλίου 2018 17:12
R. Lee Ermey: Έφυγε από τη ζωή ο λοχίας του Full Metal Jacket

Από τη ζωή έφυγε το πρωί της Κυριακής ο ηθοποιός R. Lee Ermey σε ηλικία 74 ετών, ύστερα από επιπλοκές που παρουσίασε η πνευμονία που τον ταλαιπωρούσε, όπως ανακοίνωσε ο επί χρόνια μάνατζερ του Bill Rogin, μέσω του επίσημου Twitter λογαριασμού του. Ο Ermey έμεινε στη συνείδηση του κοινού από τον πιο γνωστό του ρόλο ως Gunnery Sgt. Hartman στο Full Metal Jacket του θρυλικού Stanley Kubrick, για τον οποίο κέρδισε μια υποψηφιότητα Χρυσής Σφαίρας. 

Η ιστορία τον θέλει να προσλαμβάνεται στην παραγωγή του Full Metal Jacket ως ο εκπαιδευτής και σύμβουλος για τον ηθοποιό που θα έπαιζε τον ρόλο του φωνακλά λοχία, όμως ο Kubrick εντυπωσιάστηκε τόσο που πρόσφερε τον ρόλο στον Ermey. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως δεν του άρεσαν οι χαρακτήρες που τον έβαζαν να παίζει υποστηρίζοντας: "Βασικά, είμαι καλός άνθρωπος.

Οι συμπρωταγωνιστές του από την ταινία που τον ανέδειξε και τους οποίους έκανε τη ζωή κόλαση, οι Vincent D'Onofrio και Matthew Modine, έγραψαν το δικό τους "αντίο":

Έπαιξε επίσης σε ταινίες όπως τα: The Frighteners, Mississippi BurningPrefontaine,  The Texas Chainsaw Massacre, Fletch Lives και Se7enΕίχε επίσης μια επιτυχημένη καριέρα ως voiceover καλλιτέχνης παίζοντας τον αρχηγό των στρατιωτών στα Toy Story, ενώ είχε ρόλους στον Μπόμπ Σφουγγαράκη και σε πολλά videogames, δανείζοντας τη φωνή του σε μικρούς και μεγάλους ρόλους στα Fallout 3, Double Switch, Call of Duty: Ghosts και Half Life: Opposing Forces