H Paramount θα μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη το "Aru Shah and the End of Time"

Η εταιρεία κέρδισε σε δημοπρασία τα δικαιώματα μεταφοράς του βιβλίου
16 Απριλίου 2018 07:52
H Paramount θα μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη το

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Coming Soon, βγήκε η είδηση ότι σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η Paramount Pictures διεκδίκησε και τελικά αγόρασε τα δικαιώματα για την μεταφορά του μυθιστορήματος φαντασίας της Roshani Chokshi με τίτλο “Aru Shah and the End of Time”. Το εν λόγω βιβλίο το οποίο εκδόθηκε πέρυσι στις 27 Μαρτίου έχει αναδειχθεί από την New York Times σε bestseller, όσον αφορά το νεανικό αναγνωστικό κοινό. Η Paramount απ’ ό,τι φαίνεται αποβλέπει σε ένα μεγαλεπήβολο franchise που θα συνδυάζει στοιχεία του μεταφυσικού και μαγείας.

Η υπόθεση του “Aru Shah and the End of Time” εστιάζει σε ένα δωδεκάχρονο κορίτσι την Aru Shah, η οποία ζει σε ένα παράρτημα του Μουσείου Αρχαίων Ινδικών Τεχνών και Πολιτισμού, ενώ λέει ψέματα στους πλούσιους συμμαθητές της σ’ ένα ιδιωτικό σχολείο της Atlanta όπου φοιτά, ότι προέρχεται από εύπορη και πανίσχυρη οικογένεια. Η Aru προσπαθεί να τους πείσει ότι διαθέτει ένα καταραμένο λυχνάρι το οποίο αν χρησιμοποιηθεί ενδέχεται να φέρει την συντέλεια του κόσμου, και ισχυρίζεται ότι παρά την προειδοποίηση της μητέρας της εκείνη μπορεί να ανάψει το λυχνάρι του Bharata στην Αίθουσα των Θεών.

Όταν κάποιοι συμμαθητές της έρχονται στο κατώφλι της προκαλώντας την να το κάνει, το νεαρό κορίτσι τελικά ενδίδει. Έρχεται τότε ο Sleeper, μία φιγούρα που ακούει και στο όνομα του  «Άρχοντα της Καταστροφής», ο οποίος είναι αποφασισμένος να καταστρέψει την Γη, εκτός και αν κάποιος νέος επιχειρήσει να τον σταματήσει.

Το μυθιστόρημα φέρνει στο προσκήνιο την περίφημη μυθολογία των ινδουιστών και των συνακόλουθων μορφών που αναπτύσσονται σε αυτήν ώστε να συνδράμουν την ηρωίδα σ' ένα ταξίδι γεμάτο μοντέρνες αναφορές της pop κουλτούρας και μία εξερεύνηση του κάρμα και της μετενσάρκωσης.

Στην δημοπρασία που έλαβε χώρα, κύριος ανταγωνιστής της Paramount υπήρξε το Netflix. Πίσω από την κινηματογραφική εκδοχή του “Aru Shah and the End of Time” θα βρίσκεται η Karen Rosenfelt (Twilight saga, Percy Jackson movies).