Ο Joaquin Phoenix απαντάει στις φήμες που τον θέλουν να είναι ο επόμενος Joker

Βέβαια προτίμησε να μιλήσει με ‘γρίφους’ στην συνέντευξή του
11 Απριλίου 2018 15:50
Ο Joaquin Phoenix απαντάει στις φήμες που τον θέλουν να είναι ο επόμενος Joker

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Collider, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Joaquin Phoenix (You Were Never Really Here, Walk the Line, Gladiator) έδωσε την δική του απάντηση στις φήμες που ακούγονται γύρω από το όνομά του σχετικά με το ενδεχόμενο του να ενσαρκώσει εκείνος τον επόμενο ‘Joker’ σε παραγωγή του Martin Scorsese και υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Todd Phillips.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός, σε πρόσφατη συνέντευξή του, σχολίασε με κάπως αινιγματικό ύφος την παραπάνω πιθανότητα. Όταν ερωτήθηκε λοιπόν, για το εάν θα τον ενδιέφερε να αναλάβει μία τέτοια ερμηνεία, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Δεν γνωρίζω. Δεν έχω ιδέα. Κοιτάζω πολλά πράγματα, οπότε δεν ξέρω τι γίνεται. Δεν ξέρω για αυτήν την ταινία ή τον χαρακτήρα συγκεκριμένα, αλλά σκεφτόμουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον με τα comics. Εδώ που τα λέμε υπάρχουν κάθε λογής συγγραφείς και καλλιτέχνες που ξεπροβάλλουν. Και ένας (φανταστικός) comic χαρακτήρας επιδέχεται πολλές ερμηνείες. Το σκεφτόμουν σήμερα μάλιστα. Στα comics με κάποιους τρόπους φαίνεται τόσο μοναδικός. Νομίζω ότι ίσως υπάρχει περιθώριο για αυτό. Ίσως είναι σαν να παίζεται ένα θεατρικό έργο, όπου συνεχώς ακούς “Θα έπρεπε να έχετε δει αυτόν τον ηθοποιό σε αυτή την παράσταση!”, αλλά έπειτα και άλλοι ηθοποιοί το κάνουν και είναι ένα διαφορετικό είδος ταινίας. Νομίζω ότι το είδος του φιλμ που αφορά τα comic βιβλία προσφέρεται ώστε διαφορετικοί άνθρωποι να μπορούν να υποδυθούν τον ίδιο χαρακτήρα και να τον ερμηνεύσουν με αλλιώτικο τρόπο. Είναι σαν τον ‘χτίζεις’ κατά κάποιον τρόπο πάνω στο πρωτογενές υλικό. Θεωρώ ότι είναι ωραίο όταν τα άτομα το κάνουν αυτό…

Ο Phoenix συνέχισε λέγοντας: 

Οπότε υποθέτω ότι εξαρτάται από τον ήρωα, τον σκηνοθέτη και το τι επιδιώκεται κάθε φορά. Δεν θα αρνιόμουν ο,τιδήποτε απλά και μόνο βασιζόμενος στο είδος (του φιλμ). Σκέφτομαι τις ταινίες με υπερήρωες με τον τρόπο που φαντάζομαι ότι ήταν και τα Westerns, όπου αρχικά υπήρχαν αυτά και στη συνέχεια άρχισαν να βγαίνουν κι άλλες ταινίες. Ως έναν βαθμό ήρθε κάποιος και ήταν σαν να λέει: “Περίμενε ένα λεπτό, μπορούμε πραγματικά να διερευνήσουμε κάτι εδώ, όσον αφορά την ανθρωπότητα και τον χαρακτήρα”.  Νομίζω ότι υφίσταται αυτήν η δυνατότητα με οποιαδήποτε ταινία. Είχα συναντήσεις και έχω πλησιάσει κοντά σε μερικά πράγματα, γιατί σκέφτηκα “Υπάρχει κάτι στον χαρακτήρα που μπορεί να είναι ενδιαφέρον”».

O Phoenix έμμεσα υπογράμμισε ότι δεν αποκλείει τίποτε από τα επαγγελματικά του πλάνα ακόμη και τον ρόλο ενός comic ήρωα, ενώ παραδέχτηκε ότι κάθε τι έχει την σημασία του όσον αφορά το πώς αποδίδεται μία φανταστική φιγούρα στην 7η Τέχνη ειδικά όταν γίνεται λόγος για action μυθοπλασίες. Εσείς θα θέλατε να τον δείτε ως Joker;