Spielberg: Το Netflix δε θα έπρεπε να βρίσκεται στα Oscars

Πρέπει να θεωρηθεί τηλεοπτικό το περιεχόμενό του
24 Μαρτίου 2018 08:59
Spielberg: Το Netflix δε θα έπρεπε να βρίσκεται στα Oscars

Ο Steven Spielberg παίρνει ξεκάθαρη θέση εναντίον του streaming γίγαντα που ακούει στο όνομα Netflix. Σύμφωνα με δηλώσεις του, πιστεύει πως το Netflix πρέπει να κατηγοριοποιηθεί ως τηλεόραση και να μη συμμετέχει στα Oscars.

Μόλις δεσμευτείς στο format της τηλεόρασης, έχεις κάνει μια τηλεοπτική ταινία. Αν είναι καλό show αξίζεις σίγουρα ένα Emmy, αλλά όχι ένα Oscar.

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί το Netflix ως απειλή απέναντι στο Hollywood, απάντησε θετικά αλλά ίσως όχι για τους λόγους που θα περιμένατε.

Πολλά studios προτιμούν να κάνουν δημοφιλής, εγγυημένες box office επιτυχίες από τη φαρέτρα των ήδη επιτυχημένων ταινιών που διαθέτουν αντί να παίρνουν ρίσκα με μικρότερες ταινίες. Και τώρα αυτές οι μικρότερες ταινίες που τα studios συνήθιζαν να κάνουν συχνά, πάνε πλέον στο Amazon, στο Hulu και στο Netflix.

Οι Κάννες απαγόρευσαν τη συμμετοχή του Netflix φέτος, μετά την περσινή κατακραυγή της συμμετοχής της ταινίας Okja και The Meyerowitz Stories. Οι κανόνες πλέον άλλαξαν και απαιτείται η ταινία να έχει προβληθεί στους κινηματογράφους για να συμμετέχει στο φεστιβάλ.

Ποια είναι η άποψή σας; Πρέπει οι ταινίες του Netflix και των υπολοίπων streaming υπηρεσιών να συμμετέχουν σε φεστιβάλ και να βραβεύονται ή θεωρείτε καθαρά τηλεοπτικό το περιεχόμενό τους;